Başkan Memduh Büyükkılıç Kentsel Dönüşüm Anahtar Teslim Töreni'nde konuştu

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri'nin alt yapı, imar ve yeşil alan uygulamaları başta olmak üzere 6 bin yıllık geçmişiyle sanayisi, ticareti, üniversiteleri ve turizm çeşitliliğiyle örnek bir şehir olduğunu belirterek, 'Kendi kendine yeten, etrafına ışık saçan, 8 çevre şehri ilgilendiren bir cazibe merkezidir' dedi.

Başkan Memduh Büyükkılıç Kentsel Dönüşüm Anahtar Teslim Töreni'nde konuştu

Başkan Büyükkılıç, Kentsel Dönüşüm Anahtar Teslim Töreni’nde yaptığı konuşmada, programın pandemi koşulları dikkate alarak hazırlandığını, bu nedenle tüm vatandaşların katılımını gönüllerinin arzu etmesine karşın bunun mümkün olmadığını söyledi.
Sahabiye ve Seyrani Kentsel Dönüşüm Projeleri’nin ilk uygulama etaplarının tamamlanmış olmasının mutluluğunu yaşadıklarını belirten Başkan Büyükkılıç, şöyle konuştu: “Biz sayın cumhurbaşkanımızla yol arkadaşı olmaktan, birlikte çalışmaktan onur duyuyoruz. Ekibine ve bakanlarımıza teşekkür ediyoruz. Kayserimizin birlik, beraberlik ve dayanışma anlayışı içerisinde çalışmalar yapan bir şehir olduğunu bir kez daha buradan vurgulamak istiyorum. Kayserimiz hayırseverleri ile ünlü. Makarr-ı evliya ve makarr-ı ulema olarak bilinir. Veliler ve alimler şehri olan bu güzide şehrimizin elbetteki hepimiz kıymetini bilmekteyiz. Kayseri kendi kendine yeten, bu süreç içerisinde etrafına da ışık saçan bir şehir. Sekiz çevre ilimizi ilgilendirmekte olan bir cazibe merkezidir. Hemen yanı başımızda Nevşehirimiz, Niğdemiz, Kırşehirimiz, Yozgatımız, Sivasımız, Malatyamız Kahramanmaraşımız ve Adanamız adeta Kayserimize bakan yüzleri ve ilçeleriyle adeta Kayseri ile içi içe Kayseri’nin bir parçası gibi algılanır.” s
Kayseri’de 1994’ten beri binlerce konutun dönüştüğünü, kentsel dönüşüm çalışmalarına hız verdiklerini ve bu çalışmalarda Cumhurbaşkanı ve Bakanların önemli desteklerini gördüklerini kaydeden Büyükkılıç, “Bu anlayış içerisinde kentsel dönüşümümüz hızlanmış ve adeta son süreçte yaptığımız çalışmalar vatandaşlarımız tarafından memnuniyet kazanmıştır. O açıdan alt yapısıyla, imarlaşma uygulamalarıyla, yeşil alanlarıyla adeta örnek bir şehir olan; dört üniversitesi ile üç organize sanayi bölgesi ve bir serbest bölgesi ile sporun, turizmin, ticaretin, üretimin, gastronominin ve kültürel çalışmaların merkezi olmuştur. Seyyid Burhanneddin’in, Mimar Sinan’ın, Hunat Hatun’un Gevher Nesibe Sultan’ın şehri Kayseri. Adeta etrafını aydınlatan bu güzel şehrimiz tarihi geçmişiyle kadim medeniyetlere ev sahipliği yapmıştır. Koramaz Vadisiyle, Sultan Sazlığıyla hepimiz için cazibe merkezi olmuştur. 1 milyon 260 bin metre karelik Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesiyle, aynı zamanda Keykubat Millet Bahçesi ile son dönemde yeşile ve çevreye verdiği önemi göstermiştir. 16 belediye başkanı dayanışma içerisinde el ele gönül gönüle bereketin timsali olmuştur. Dayanışmanın getirdiği bu bereketi hep beraber yaşamakta, şehrimizle övünmekte ve şehrimize sahip çıkmaktayız” diye konuştu.
Başkan Büyükkılıç, konuşmasının sonunda, programı teşrifleriyle onurlandıran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarını arz ederken, anahtarlarını teslim alan hak sahiplerine güle güle oturmaları temennisinde bulundu. Kurumsal Haber