Başkan Gülsoy: 'Haziran'da büyüme trendine gireceğiz'

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, 'Özellikle Haziran ayından sonra yeniden büyüme trendine gireceğimizi ticaretimizin daha iyi olacağını eminiz.' dedi.

Başkan Gülsoy: 'Haziran'da büyüme trendine gireceğiz'

KTO Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, 2020 yılına çok iyi başladıklarını büyüme oranlarının iyi olduğunu söyledi. Başkan Gülsoy "2019'un ikinci yarısından sonra ekonomimiz bir düzlüğe doğru çıkmaya başlıyordu. Büyüme oranları gayet iyiydi. Faiz oranlarının düşmesiyle beraber de bir canlanma vardı. İhracat rakamları Türkiye tarihinde ilk defa bir rekor kırmış durumdadır. Gayet iyi durumdaydık. Ocak ve Şubat ayı içerisinde ticaretimiz, ihracatımız, ticaretimiz ve çalışma oranlarımız iyiydi. Mart ayında pandemiyle tanışmamızla birlikte Mart ve Nisan ayındaki daralmayla birlikte Mayıs ayının gelmesiyle 3 ay bir daralma yaşadık. Hem iç piyasada olsun hem tüm dünyada alınan tedbirler çerçevesinde kısıtlamalara gidilmesiyle birlikte biraz küçülme, işgücü kaybına ve ciroların düşmesine sebep oldu. 1 Haziran'dan sonra normalleşme sürecine giriyoruz. İlk önce bizim için önemli olan insan sağlıdır. Bilinçli bir normalleşme ile tedbiri elden bırakmadan maske, sosyal mesafe ve temizlik şartlarına uyarak bilinçli bir durumla iyi bir yere gideceğiz diye umuyorum. Özellikle Haziran ayından sonra yeniden büyüme trendine gireceğimizi ticaretimizin daha iyi olacağını eminiz" dedi.

'ÜRETMEYE VE ÇALIŞMAYA GAYRET ETTİK'

Pandemi sürecinde olduğunu gibi pandemi sonrasında da üretmeye ve çalışmaya devam edeceklerini söyleyen Başkan Gülsoy "Bizler Türk milleti olarak mücadeleci insanlarız. Pandemi süresinde de işlerimizi bırakmadık. Üretmeye ve çalışmaya gayret ettik. Biz 2020'den umutluyuz diyoruz. Her ne kadar kim ne derse desin biz çalışırsak, güven ortamını tesis eder, millet devletine güvendiği sürece çok daha iyi olacağız diye düşünüyorum. Bütün dünyada şuanda küçülmeler var. Her tarafta istihdam kayıpları var. Türkiye salgın süresince iyi bir sınav verdi. Sınavı da iyi bir şekilde geçirdik. Dünya ülkelerinde küçülmelere rağmen biz büyümeyi hedefliyoruz" diye konuştu.

'SİCİL AFFINI TABANA YAYIN VE UYGULAYIN'

Özel bankaların işletmelere destek sağlaması gerektiğinin altını çizen KTO Başkanı Ömer Gülsoy "Tüm dünyada hayatı idame ettirebilmek için tedbirler alındı. Allah devletimize zeval vermesin. Bizler devletçi insanız. Devlet de gücü kadar destek olmaya çalıştı. Kamu bankaları ellerinden geleni gösteriyor. Özel bankalardan da aynı desteği görmek istiyoruz. Lütfen reel sektörün yanında olun diyoruz. Reel sektör sizlerin varlık sebebidir. 4 gün sonra işler düzeldiğinde yine bizler birbirimize yardımcı olacağız. Yaşayabilecek ve işletmelerin çarklarını döndürebilecek olan üyelerimize ve insanlarımıza yardımcı olsunlar. 2017'de çıkan sicil affı vardı, lütfen tabana yayın ve uygulayın. Yaşayacak olan KOBİ'lerimize o can suyunu verin" ifadelerini kullandı.