BAL iLE iLGiLi YENi AÇIKLAMA!

Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu (TASKK) Başkanı Ali Düşmez, ASKF başkanlarına Bölgesel Amatör Lig için bir yazı gönderdi. Bu yazıda, ligin haziranın ilk haftasında başlayacağını ve sıkıştırılmış bir takvimle oynatılacağını belirtildi. Ayrıca katılmak isteyen takımların, bunu dilekçe ile TFF'ye bildirmeleri gerekecek.

BAL iLE iLGiLi YENi AÇIKLAMA!

İşte Düşmez tarafından gönderilen o yazı;

"ASKF Başkanlarımızın Dikkatine!
2020-2021 sezonu Bölgesel Amatör Lig müsabakaları yeni bir statü ve yeni bir gruplandırma ile Haziran ayının 1.haftasında başlatılacak.
Öncelikle BAL 'a katılma hakkı olan 266 kulübe lige katılıp katılmayacakları yazılı olarak sorulacak, bu sezon katılmayacağını belirten kulüplerin BAL 'a katılım hakkı saklı tutulup 2021-2022 sezonuna katılabileceklerdir.
Bu sezon sıkıştırılmış bir takvim ile oynatılacak BAL 'a katılacağını belirten kulüpler yeni bir gruplandırma ve yeni bir statü ile BAL 'a katılabilecekerdir.
TFF tarafından, BAL kulüplerine katılıp katılmayacağını belirten dilekçe örnekleri gönderildi. Resmi olarak dün kulüplere tebliğ edilen yazı ekindeki, katılıp katılmama dilekçelerini kulüpleri en geç 21 Mayıs 2021 tarihi mesai bitimine kadar mutlaka TFF 'ye bildirmesi gerekecek."

 

KULÜPLERE 6 MADDELİK DİLEKÇE GÖNDERİLDİ

Takımlara gönderilen yazılı metinde, kendilerine sunulan maddeleri kabul eden kulüpler, dilekçeleri imzalayıp 21 Mayıs 'a kadar TFF 'ye gönderecekler.Kabul etmeyen takımların ise lige katım hakları saklı tutulup gelecek sezon yeniden BAL 'da mücadele edebilecekler.

İŞTE O MADDELER;
1) Pandemi koşuları gözönünde bulundurularak ilgili Devlet kurum ve kuruluşları ile TFF Yönetim Kurulu ve Sağlık Kurulu 'nun uygun görmesi halinde müsabakaların oynatılması kararına uyacağımızı,
2) Katılım sayısına göre yeniden yapılacak statü ve gruplandırmaya uyacağımızı, müsabakaların Haziran ayının 1. haftasından itibaren sıkıştırılmış bir takvim ile oynatılması kararına uyacağımızı,
3) 2020 - 2021 sezonunda BAL 'a katılacak kulüplerin futbolcuları 2021 — 2022 sezonunda transfer talimatlarında belirtilen şartlara uyarak transfer yapabilirler.
4) 2020 -2021 sezonunda BAL 'a katılım dilekçesi vermesine rağmen lige katılmayan kulüpler küme düşürülecektir. Aynı şekilde BAL 'a katılan kulüplerden müsabakaya çıkmayan, müsabakalarda olay çıkartan, sahte futbolcu oynattığı ve anlaşmalı müsabaka yaptığı tespit edilen takımlar AFDK kararı ile küme düşürülebilir.
5) Oynamaya karar veren her 30 kulüpten birine TFF 3.Lig 'e çıkma hakkı verilmesi kararına uyacağımızı,
6) Kendi sahamızda ve dış sahada oynayacağımız müsabakalar öncesi futbolcu ve diğer takım görevlilerine PCR testi kulübümüz tarafından yaptırılacaktır. Ayrıca, kendi sahamızda oynayacağımız müsabakalar öncesi, saha içi görevlilerinin, top toplayıcı ve sedyecilerin PCR testi kulübümüz tarafından yaptırılacaktır.

Muhammed Kösedağ