Baki Ersoy için büyük gün yarın!

Zamları eleştirdiği için partisi tarafından disipline sevk edilen Baki Ersoy için yarın karar zamanı.

Baki Ersoy için büyük gün yarın!

MHP yönetimi, katıldığı bir televizyon programında zamları eleştiren Kayseri Milletvekili Mustafa Baki Ersoy'u, "parti politikalarına aykırı açıklamalar yaptığı" gerekçesiyle tedbirli olarak disiplin kuruluna sevk etmişti. MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Ersoy'un disipline sevkiyle ilgili yaptığı açıklamada, "Basına yapmış olduğu parti politikalarımıza aykırı açıklamalarından dolayı, parti tüzüğümüzün disipline dair hükümlerini uygulamak üzere tedbirli olarak disiplin kuruluna sevk edilmiştir" demişti ve 6 Nisan’da disiplin süreci başlamıştı.

Süreç nasıl işleyecek

Parti tüzüğünde sürecin şu şekilde işleyeceği yer almakta:

Partiden geçici veya kesin çıkarmayı gerektiren hâllerde disiplin takibatı yaptırmaya yetkili organ, ilgili üyeyi tedbirli olarak disiplin kuruluna sevk edebilir. Tedbirli olarak sevk kararı üye tam sayısının üçte iki çoğunluğu ile alınır. Bu hâllerde partili, Partideki görevinden alınmış olur ve derhâl görevinden uzaklaştırılır. Hakkında tedbir kararı verilen üye, üç gün içinde takibatı yürütecek disiplin kurulu nezdinde itirazda bulunabilir. Bu istek disiplin kurulu tarafından 7 gün içinde karara bağlanır. Disiplin kurulunun tedbiri kaldırması veya tedbiri kaldırma isteğinin reddedilmesi kararı kesindir.

Bu konuda Disiplin Kurulu 115 kararını verinceye kadar üye, partideki görevine devam edemez. Tedbir kararı kesin olmayıp, disiplin kurulunun geçici veya kesin çıkarma cezası ile birlikte kesinlik kazanır. Disiplin kurullarının cezayı tamamen kaldırması veya uyarma ve kınama cezası vermesi hâlinde tedbir kararı, yeni bir karara gerek kalmadan kalkar ve hakkında tedbir kararı alınan partilinin bütün hakları geri verilir. Partiden kesin çıkarma kararı, üyenin kayıtlı bulunduğu il ve ilçe başkanlığı tarafından Parti kayıtlarından isminin silinmesi suretiyle yerine getirilir.

Buna göre 6 Nisan’da başlayan disiplin süreci, ilk 7 gün karar çıkmaması üzerine 3 gün daha uzatılabilir. Bu nedenle Baki Ersoy için karar vericiler ek süre olan 3 günü de doldurdu. Ersoy hakkında nihai kararın yarın açıklanması bekleniyor.

>>Dilek Bayram