'Atatürk'e minnettarız'

Kayseri Kadın İşbirliğini Geliştirme Derneği (KİGDER) Başkanı Dr. Sema Karaoğlu, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü ve aynı zamanda kadınlarımıza Seçme ve Seçilme Hakkının verilişinin 86'ncı yıldönümünde bir mesaj yayınladı. Karaoğlu, 'Dünyanın bir çok ülkesinden önce kadına değer verip seçme ve seçilme hakkını tanıyan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü rahmet, minnet ve şükranla anıyorum' dedi.

'Atatürk'e minnettarız'

Kayseri Kadın İşbirliğini Geliştirme Derneği (KİGDER) Başkanı Dr. Sema Karaoğlu, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü ve aynı zamanda kadınlarımıza Seçme ve Seçilme Hakkının verilişinin 86'ncı yıldönümünde bir mesaj yayınladı. Karaoğlu,  "Türkiye dünyada kadına bu hakkı veren ilk devletlerin başında gelmektedir. Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verildiği 1934 yılında Avrupa, Amerika ve Asya’daki birçok ülkede kadınların bu haktan mahrum oldukları unutulmamalıdır. Kadınlar seçilme hakkına Fransa’da 1944, İtalya’da 1945, Yunanistan’da 1952 ve İsviçre’de ise 1971 yılında kavuşabilmişlerdir" dedi.

Karaoğlu, "Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ün, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkını verdiği 1934 yılından günümüze kadar kadınlarımız, eğitimden sağlığa, yasama, yürütme ve yargıdan iş dünyasına, siyasetten ekonomiye kadar hayatın her alanında başarıyla görev almışlar ve almaya da devam edeceklerdir" şeklinde konuştu.

Karaoğlu, "Türk kadını, tarihimizin en eski dönemlerinden bulunduğumuz çağa kadar toplumsal hayatımızın, millet ve devlet yapımızın odağında yer almış, her dönemde ihtiyaç hissettiğimiz fedakârlıkların en yücesini yapmıştır. Kadınlarımızın eğitimli, bilgili ve bilinçli olması sağlıklı bir toplumun ön şartıdır. Kadınlar, özelde ailenin, genelde ise toplumun temelini oluşturmaktadırlar. Kuşakların yetişmesinde büyük rol üstlenen kadınlarımızı, üstün bilgi seviyesi ve kültürel değerlerine bağlı, ahlaklı bireyleri yetiştirmek için gösterdikleri özveriden dolayı kutluyorum. Atam, biz kadınlara 1934 yılında Dünya'nın birçok ülkesinden önce değer verdiğiniz için size minnettarız" dedi. Kurumsal Haber