Ataş'tan ücret adaletsizliği çıkışı

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, işçiler arasında adaletsizliklerin olduğunu belirterek, bu durumun iş barışına zarar verdiğini söyledi.

Ataş'tan ücret adaletsizliği çıkışı

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, bu kez de işçilerin sesi oldu. İşçilerin mağduriyetlerinin kurumlarda devam ettiğini dile getiren Ataş, Karayolları Genel Müdürlüğü'nde çalışan işçiler arasındaki ücret adaletsizliğine dikkat çekti.

“İŞ BARIŞINA ZARAR VERİYOR”

Konuyu Meclis gündemine taşıyan Milletvekili Dursun Ataş, “Karayolları Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışan, farklı dönemlerde kadroya alınan, kurumda aynı işi yapan işçilerimizin ücretleri arasında büyük farklılıklar bulunmaktadır. Bu işçilerimiz yıllardır her toplu sözleşme döneminde umutlandırılmış fakat beklentileri bir türlü karşılanmamıştır. Kurumdaki 3 farklı ücret uygulaması işçiler arasındaki iş barışını bozmakta, kurum idarecileri ve çalışanları karşı karşıya getirmektedir. İşçilerin verimli çalışmasını engellemektedir. Anayasanın eşitlik ilkesine de aykırı bu uygulama biran önce düzenlenmeli, yaz kış demeden, gece gündüz ayırmadan zor şartlar altında çalışan cefakâr karayolları işçilerimizin mağduriyetleri giderilmelidir” ifadelerini kullandı.

Kurumsal Haber