Ataş'tan tarım politikası uygulamalarına tepki

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, hububat ve bakliyat ithalatında gümrük vergisinin sıfırlanmasına tepki gösterdi. Ataş, 'AK Parti'nin ithalat üzerine kurulu tarım politikası iflas etmiştir' dedi.

Ataş'tan tarım politikası uygulamalarına tepki

İktidarın tarım politikaları uygulamaları yüzünden çiftçilerin, çiftçiliği bıraktığını ve üretimden elini çektiğini öne süren Dursun Ataş, bu durumun her alanda hakim olduğunu söyledi. Ataş, “AK Parti yine daha önceki uygulamalarında olduğu gibi ithalatın önünü açıp üreticiyi, çiftçiyi ve ihracatçıyı mağdur etmiştir. Ülkeyi dışa bağımlı hale getirmek için adeta yarış içindedir” diye konuştu.

“Hasat dönemi başladığından itibaren çiftçinin kara gün dostu olarak bilinen TMO ithal arpa ve buğday ürün ihalesi açıyor ve alıyor. Diğer taraftan Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile hububat ve bakliyat ithalatında gümrük vergisi sıfırlanıyor” diyen Milletvekili Dursun Ataş, “Çiftçilerimiz kuraklık yüzünden ciddi oranda rekolte kaybı yaşamakta, girdi maliyetleri yüzünden ekonomik olarak zor günler geçirmektedir. İktidar tarafından hasat zamanı, ürün henüz harmandayken ithalat kararı almak, ithalatta vergiyi sıfırlamak; çiftçiyi dikkate almamak demektir” şeklinde konuştu.

AK Parti iktidarının tarım politikasının iflas ettiğini dile getiren Ataş, “Ülkemizde 2003’e göre çiftçi sayısı 700 bin kişi azalmış, çiftçinin borcu 72 kat artmıştır” dedi.

>>Kurumsal Haber