Ataş'tan büyük iddia

'İmar Barışında' yaşanan sorunların çözülmesi için Meclis araştırması açılması önerisinde bulunan İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, İmar Barışı sürecinde vatandaşların doğru bilgilendirilmediklerini ve bu nedenle mağduriyetlerin yaşandığını savundu.

Ataş'tan büyük iddia

Konuyla ilgili yazılı açıklamasında Ataş, “İmar Barışı’ndan gelecek parayı bütçe açığının kapanması için kullanan iktidar, nakit para akışının kesileceğini düşündüğü için vatandaşlarımızı uyarmamış ve vatandaşların mağdur olmasına bilerek ve isteyerek göz yummuştur.” dedi.
"YETKİLİ KİŞİLER YANILTICI BEYANDA BULUNMUŞTUR"
“Yapı Kayıt Belgelerinin verilme sürecinde yetkili kişi ve kurumlar vatandaşlarımıza uygulamayla ilgili yanıltıcı beyanlarda bulunmuşlardır” diyen Ataş, sözlerini şöyle sürdürdü:
“İlgili kurumlarca gerekli kontrol ve denetimler yapılmamış, vatandaşlarımız eksik bilgilendirilmiştir. Vatandaşlarımızda bu beyan ve söylemler doğrultusunda işlemlerine devam etmişlerdir. İmar Barışı’ndan gelecek parayı bütçe açığının kapanması için kullanan iktidar, bu uygulamayı gelir kalemi olarak görmüş, nakit para akışının kesileceğini düşündüğü için vatandaşlarımızı uyarmamış ve vatandaşların mağdur olmasına bilerek ve isteyerek göz yummuştur."
VATANDAŞLARDAN BİRÇOK ŞİKAYET GELİYOR
Vatandaşların bu konuda mağdur olduğunu ve birçok şikâyetin geldiğine dikkat çeken Milletvekili Dursun Ataş, “Geldiğimiz süreçte ülkemizin her bölgesinden bu konuyla ilgili yoğun şikâyetler ve konunun çözülmesine yönelik talepler gelmektedir. Bu bakımdan vatandaşlarımızın mağduriyetlerin giderilmesi ve taleplerinin karşılanması için; gerekli araştırma ve çalışmaların yapılması, çözüm önerilerinin sunulması amacıyla Meclis Araştırması açılması gerekmektedir. Bu konuda İYİ Parti olarak gerekli girişimlerde bulunduk.” diye konuştu.
“YAŞANAN MAĞDURİYETLER GİDERİLMELİDİR”
Meclis araştırması açılmasının gerekçelerini de anlatan İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, vatandaşların süreç içerisinde yanlış bilgilendirmelerine tepki gösteren Ataş, iktidara çağrıda bulunarak, yeni bir düzenleme ile vatandaşların zararlarının karşılanması ve yaşanan mağduriyetlerinin de giderilmesi gerektiğini dile getirdi.
Kurumsal Haber