Ataş'tan AK Parti'ye mülteci uyarısı

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, mülteci sorununu gündeme getirerek, AK Parti iktidarına uyarılarda bulundu.

Ataş'tan AK Parti'ye mülteci uyarısı

Ataş, gerek Kayseri’de gerekse Türkiye’de vatandaşların mültecilerden şikayetçi olduğunu belirterek, “Sınırımız kontrol altına alınmaz ve ülkemizde yaşayan Suriyelilerin ülkelerine geri dönüşü sağlanmazsa ülkemiz en büyük millî güvenlik sorunuyla karşı karşıya kalacak” dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) ülke sorunlarına dikkat çekmeye ve vatandaşın sesi olmaya devam eden İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, bu kez de mülteciler konusunda yaşanan sıkıntılara dikkat çekti ve uyardı.

“CİDDİ TEDBİRLER ALINMALI”

Ataş, Meclis'teki konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Vatandaşlarımız HES kodu olmadan birçok yere giremezken doğu sınırımızda mülteciler elini kolunu sallayarak ‘mülteci cenneti’ dedikleri ülkemize koşar adım giriyorlar. Ülkemize elini kolunu sallayarak giren bu mülteciler, rahat durmuyor, geldikleri ilk gün bulundukları her yerde huzuru bozuyor. Şehrim Kayseri başta olmak üzere bütün şehirlerimizden konuyla ilgili şikâyetler geliyor. Özellikle de, Suriyelilerle yaşanan problemleri büyük bir kaygıyla takip ediyoruz. İktidar, bir an önce mültecilere yönelik politikasını gözden geçirmeli, şehrimiz ve ülkemizin iç huzurunu bozan mültecilere yönelik ciddi tedbirler almalıdır. Sınırımız kontrol altına alınmaz ve ülkemizde yaşayan Suriyelilerin ülkelerine geri dönüşü sağlanmazsa ülkemiz en büyük millî güvenlik sorunuyla karşı karşıya kalacaktır.”

>>>Kurumsal Haber