Ataş: 'Vatandaş ne olacak?'

17 günlük tam kapanmada, vatandaşa destek paketi açıklanmamasını eleştiren İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, 'Vatandaşa ne olacak?' diye sordu.

Ataş: 'Vatandaş ne olacak?'

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Kabine Toplantısı ardından açıklanan 17 günlük tam kapanma kararıyla ilgili Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle Meclis Başkanlığına soru önergesi sundu.

Ataş, tam kapanmada gelir kaybına uğrayacak olan vatandaşların durumuna dikkat çekerek, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’dan şu sorularına yanıt istedi:

Tam kapanma kapsamında gelir kaybına uğrayan vatandaşlarımıza herhangi bir destek verilecek midir? Pandemi başından itibaren zor günler geçiren buna karşın iktidardan beklediği desteği göremeyen esnafımıza bu kapanma döneminde herhangi bir destek verilecek midir?  Hiçbir yerden geliri olmayan vatandaşlarımıza hangi kapsamda destek verilmektedir? Eğer destek veriliyor ise ekstra bir destek verilecek midir? Bu süreçte icra takiplerinin durdurulması ile ilgili herhangi bir çalışma var mıdır? Resmi kurum ve kuruluşlara ödemeleri bulunan vatandaşlarımızın ödemelerinin ertelenmesine yönelik bir çalışma var mıdır? Vatandaşlarımızın elektrik, su ve doğalgaz faturalarının iktidar tarafından ödenmesine veya bu faturaların ertelenmesine yönelik bir çalışma yapılmakta mıdır?

"VATANDAŞ NE YER NE İÇER DİYE DÜŞÜNMEDİLER"

Kapanma kararını verilirken vatandaşın ihtiyaçlarının göz önünde tutulmadığını savunan Ataş, "Ekonomik kriz ve pandemi ile mücadele ederken eve kapatılan vatandaşlarımız ‘Ne yer, ne içer?’ diye düşünmek gerekiyor. Yaklaşık 10 senedir 5 Milyon Suriyeliye karşılıksız bakan, Libya’ ya aşı gönderen, Somali’ye, Tunus’a, Filistin’e milyonlarca dolar hibe eden, 156 ülkeye destekte bulunan iktidar, salgının zirve yaptığı, vatandaşın eve kapatıldığı bu süreçte İBAN istemeden de kendi vatandaşına doğrudan destek vermelidir.” dedi.

"İKTİDAR VATANDAŞI BORCA SÜRÜKLEDİ"

Kongrelerden dolayı artan vaka sayılarının faturasının, tam kapanma ile vatandaşa kesildiğini söyleyen Ataş, "Yapılan açıklamalarda 17 gün boyunca işe gidemeyecek ve gelir kaybına uğrayacak vatandaşlarımıza herhangi bir destek planlamasının yapılmadığı görülmektedir. Ekonomik kriz ve pandemi ile mücadele ederken eve kapatılan vatandaşlarımız ‘Ne yer, ne içer?’ diye düşünmek gerekmektedir. Evde kalınan süre arttıkça giderler de artacak, zaten geçim sıkıntısı ile boğuşan vatandaş, daha da zorluk çekecektir. İktidar daha önceki kısıtlamalarda vatandaşına karşılıksız, doğrudan destek vermek yerine, vatandaşları kredi kullanmaya yönlendirmiş ve faiz sarmalının kucağına itmiştir. Bu süreçte iktidar kredi değil, vatandaşına sosyal devlet olma gerekliliğini yerine getirerek karşılıksız destek vermelidir.” ifadelerini kullandı.

Kurumsal Haber