Ataş: 'Kim bu faiz lobisi, gelin araştıralım!'

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) ülkenin ve vatandaşların sorunlarının çözümü için mücadelesini sürdürüyor.

Ataş: 'Kim bu faiz lobisi, gelin araştıralım!'

Ataş, bu kez de hükümet cephesinde sürekli ekonomik olumsuzluklarda gündeme getirilen faiz lobisinin ortaya çıkarılmasını istedi. Bu konuda Meclis araştırması isteyen Ataş, faiz lobisinin üzerine gidilmesi gerektiğini söyledi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN DA FAİZ LOBİSİ KAYGILARINI GİDERELİM VE GELİN BU LOBİYİ ARAŞTIRALIM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da bu konudaki kaygılarının giderilmesi için bu araştırmanın önemli olduğunu vurgulayan Milletvekili Ataş, “Ekonomik göstergeler ne zaman kötüye gitse, döviz ne zaman yükselişe geçse, merkez bankası tarafından ne zaman bir faiz arttırma konusu gündeme gelse Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan sürekli ‘Faiz Lobisinden’ bahsetmektedir. Cumhurbaşkanı tarafından faiz lobisinin üzerine gidilmesi gerektiği sıkça söylemekte; enflasyonunun yükselmesinin, yatırımların ve buna bağlı olarak istihdamın azalmasının, dövizin yükselmesinin ana sebebi olarak Faiz Lobisi gösterilmektedir. Sayın Cumhurbaşkanının söylemlerine binaen Faiz Lobisinin ortaya çıkarılarak, gerekli yasal işlemlerin yapılması hem ülkemizin ekonomisi hem de Sayın Cumhurbaşkanının kaygılarının ortadan giderilmesi açısından oldukça önem arz etmektedir. Bu bakımdan gerekli araştırma ve çalışmaların yapılması, alınması gereken önlemlerin belirlenmesi ve çözüm önerilerinin sunulması amacıyla Meclis Araştırması açılmasını önemlidir” diye konuştu.

128 MİLYAR DOLARI KİM ALDI, BU PARA DA FAİZ LOBİSİNE Mİ GİTTİ?

Kamuoyunda “Merkez Bankası’nın 128 milyar dolarını kim aldı, para faiz lobisine mi gitti? Bu konuda da faiz lobisi çıkar mı sağladı?” şeklinde tartışmaların ve iddiaların da olduğunu hatırlatan İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Meclis araştırması açılması konusundaki gerekçelerini de sıraladı. “Bugün geldiğimiz noktada ekonomik göstergeler sürekli geriye doğru gitmekte, işsizlik çığ gibi büyümektedir. Vatandaşlarımız gerçek enflasyon altında ezilmeye mahkûm edilmektedir. Vatandaşlarımız ekonomik olarak zor günler yaşamaktadır ve bunun sorumluları da Cumhurbaşkanının söylediğine göre Faiz Lobisidir” diyen Ataş, faiz lobisinin tespit edilip, gerekli girişimlerde bulunulmasının önemli olduğunu dile getirdi.

İKTİDARIN SÜREKLİ GÜNDEME GETİRDİĞİ FAİZ LOBİSİNİN ARAŞTIRILMASI ELZEM HALE GELMİŞTİR

İktidarın sürekli gündeme getirdiği faiz lobisinin araştırılması elzem hale geldiğine dikkat çeken İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, şu ifadeleri kullandı: Yakın zamanda Merkez Bankası Başkanı görevden alınmış, yerine Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal atanmış, o da görevden alınmış, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın istifa etmiş, yerine ise Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan getirilmiştir. Bu baş döndüren değişimlerden sonra hafta vadeli repo ihale faiz oranını (politika faizi) yüzde 19'lara kadar yükseltmiştir. Merkez Bankasının faiz artırımının ardından dövizde düşüşler meydana gelmiş, Türk Lirası kısa süreliğine değer kazanmıştır. Kısa süreli bu iyileşme döneminde, Cumhurbaşkanı ne zaman konuşmaya başlasa döviz tekrar yükselmiş; borsa düşmüş, Türk Lirası tekrar değer kaybetmiştir. Ekonomi yönetiminde ki bu değişmeler ve gelişmelerden sonra Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve parti yöneticileri tarafından Faiz Lobisi söylemleri sıkça kullanılmaya başlanmıştır. Daha önceki açıklamalarında gerek Cumhurbaşkanı gerekse iktidar yöneticileri bu faiz lobisini bildiklerini, kendilerine çeki düzen vermeleri gerektiğini birçok kez tekrarlamışlardır. Bugün geldiğimiz noktada ise, ekonomik göstergeler sürekli geriye doğru gitmekte, işsizlik çığ gibi büyümektedir. Vatandaşlarımız gerçek enflasyon altında ezilmeye mahkûm edilmektedir. Pandemi sürecinin uzaması, alınan tedbir ve önlemlerin tekrar başlaması ile vatandaşlarımız ekonomik olarak zor günler yaşamaktadır ve bunun sorumluları da Cumhurbaşkanının söylediğine göre Faiz Lobisidir. Dünyada Politika faizi oranları; Japonya ve İsviçre’de eksi, Avro bölgesinde sıfır, ABD’de yüzde 0,25, Polonya’da yüzde 0,1, Brezilya’da yüzde 2, Güney Afrika’da yüzde 3,5, Hindistan’da yüzde 4,Rusya’da yüzde 4,25 iken, faiz karşıtı Sayın Erdoğan’ın yönettiği Türkiye’de, yüzde 15’e yükselmiştir. Bu doğrultuda iktidarın sürekli gündeme getirdiği faiz lobisinin araştırılması elzem hale gelmiştir.

Kurumsal Haber