Ataş: 'Ekonomi kimin için büyüyor?'

TÜİK rakamlarındaki büyüme rakamlarının vatandaşa yansımadığını savunan İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, 'İddia edildiği gibi Türk ekonomisi büyüyorsa, bu büyüme neden vatandaşta olumlu bir etki yaratmıyor.' dedi.

Ataş: 'Ekonomi kimin için büyüyor?'

"Türkiye büyüyor." açıklamalarına tepki gösteren Ataş, son verilere göre Türkiye 'nin yüzde 7 büyüdüğü söylenmesine karşılık, istihdamın azaldığını, işsizliğin arttığını ve vatandaşın sürekli borçlandığını ifade etti.

"BÜYÜMENİN VATANDAŞA FAYDASI YOK"

Söz konusu büyümenin vatandaşa faydası olmadığını belirten Ataş, ekonomik büyüme rakamlarının vatandaşlar üzerindeki etkisinin ve kur ile nüfus artışı dikkate alınarak söz konusu istikrarsız büyümenin neden ve sonuçlarının araştırılması amacıyla Meclis Araştırması açılmasını talep ettiklerini dile getirdi.

"ARAŞTIRILMALI..."

Ataş, "İddia edildiği gibi Türk ekonomisinin büyümesinin neden vatandaşta olumlu bir etki yaratmadığı konusu incelenmeye muhtaç bir konudur. Nitekim içinde bulunduğumuz derin ekonomik buhran, vatandaşların geçim sıkıntısı, pandemi, uzun süredir kapalı yüz binlerce işletme dikkate alındığında bu tezatlık göze çarpmaktadır. Kötü yönetim nedeniyle istikrarsız büyümenin ve bu rakamların vatandaş üzerindeki etkilerinin araştırılması, net rakamların ortaya konması ve gerekli adımların ne olduğunun belirlenmesi elzemdir." dedi.

>>Kurumsal Haber