Ataman'dan o arazideki inşaatlara tepki

İYİ Parti İl Başkanı Sebati Ataman, Talas Belediyesi tarafından Endürlük mevkiinde ihaleyle 3 yıllığına kiralanan arazi etrafında yapılan inşaatlar hakkında yazılı açıklama yaparak duruma tepki gösterdi. Ataman, 'Talas Belediyesinin bu konuyla ilgili açıklama yapmasını bekliyoruz' dedi.

Ataman'dan o arazideki inşaatlara tepki

İYİ Parti İl Başkanı Sebati Ataman, Talas Belediyesi’nin geçen yıl Endürlük mevkiinde ihale yoluyla tarımsal amaçlı kullanılması kaydıyla 3 yıllığına kiraya verdiği yaklaşık 10 bin metrekarelik arazi hakkında yazılı bir açıklama yayınladı. Ataman, ihalede arazinin kira bedelinin yıllık bin 800 TL olarak gerçekleştiğini hatırlattı.

“3 BİN METREKARESİNE ÇEŞİTLİ İNŞAATLAR YAPILMIŞ”

Başkan Sebati Ataman, “Buraya kadar her şey güzel ama ihale sonrası bu arazinin etrafı, kiralık olmasına rağmen, tamamen beton duvarlar ile çevrilmiş, arazinin yaklaşık 3 bin metre karesine çeşitli inşaatlar yapılmış, geri kalan araziye çocuk parkı, havuz gibi sosyal donatılar yapılmıştır” ifadelerine yer verdi.

“CİNAYETTİR”

Açıklamasında, “Büyükşehir yasası ve imar affından sonra, vatandaşın küçücük kulübeleri bile yıkılırken, tarım amaçlı araziye bu türlü yapılaşmanın olmasına ve ticari işletme haline gelmesine neden göz yumulmaktadır” diyen Başkan Ataman, şunları söyledi: “Tarım amaçlı arazilerin bu şekilde kullanılması cinayettir. Geleceğimize yapılan ihanettir. Her geçen gün tarım ve hayvancılığın bitme noktasına gelmesi tesadüf değildir. Talas Belediyesinin bu konu ile ilgili açıklama yapmasını bekliyoruz, Talas Meclis üyelerimiz bu konunun yakın takipçisi olmaya devam edecektir.”

>>>Kurumsal Haber