Ataman 'Artık hep beraber iyi olacağız'

Kayseri İl Başkan Yardımcısı Sebati Ataman, yerel seçimlere ilişkin yaptığı açıklamada 'Artık hep beraber iyi olacağız' dedi.

Ataman 'Artık hep beraber iyi olacağız'

Konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada Ataman şunları  kaydetti; "Son on yılda onbir seçim geçiren ülkemiz belki de Türk siyasi tarihinde unutulmaz seçimler arasına girecek olan 31 Mart 2019 tarihinde mahalli idareler seçimini de geride bıraktı..
 
Aslında tarihe şahitlik ediyoruz, inanıyorum ki, on onbeş yıl sonra “iyi ve cesurlar” belgeseli yapılacak bir hareket olan İYİ parti hareketi ve mahalli seçimler için işbirliği yapan “Mevzubahis Vatan ise gerisi teferruattır” anlayışı üzerine kurulan Millet İttifakı….
 
Bundan 35-40 yıl öncesinde böyle bir ittifakın yapılacağını biri söylese sanırım akıl hastası muamelesi görürdü.
 
Yapılan ortak mitinglerde, miting alanını hazırlayan İYİ Partili ve CHP’ li gençler ekmeklerini paylaştılar, birlikte İYİ Parti ve CHP bayraklarını birbirine eklediler ve birlikte yanyana “Mustafa Kemalin Askerleriyiz, Martın Sonu Bahar ve Türkiye İYİ Olacak, Hep Beraber İYİ Olalım”, sloganları ile her iki lideri de bağırlarına bastılar…
 
Kendilerine yakıştırılan, İllet, zillet, terörist yakıştırmalarına ve iftiralarına karşı dimdik durdular. İYİ Parti Genel Başkanı Meral AKŞENER’in “Medeniyet yolunun taşlarını sadece cesurlar döşer” sözüne karşılık, kol kola, omuz omuza, el ele bu yolun taşlarını birlikte döşemeye varız dediler.
 
Miting alanları ve seçim sonuçları gösteriyor ki, başta kadınlarımız ve gençlerimiz olmak üzere artık siyasetin dilinin değişmesini istiyor. Çok bağıranlara, hakaret dilini kendi yaşam standartı haline getienlere, tepeden inme yönetim tarzı ile halka rağmen iktidar da kalmak için her türlü yolu mübah görenlere, kendini muktedir olarak gören ve halkın gücünü küçümseyenlere, halkın sandıkta verdiği ihtar, Türkiye’de artık değişimin başladığını göstermektedir.
 
2002 yılından buyana , özellikle gelir seviyesi düşük çevrelerde, din faktörünü de kullanarak, özellikle kadınlar ile ev ev dolaşarak iktidarı nı uzun süredir sürdüren bu çevre, geçen sürede ben merkezli kendi elit zenginlerini oluşturdu.
 
15 Temmuz’da ülkemizin yaşadığı hain kalkışmanın ardından cemaat ablalarından kopan AKP, iktidara geldiği günden bu güne oluşturduğu, eşarpları pahalı, ayakkabıları ve gözlükleri marka, arabaları lüks , AK Kadın oluşumu ile artık o oy potansiyeli olarak gördükleri halktan uzaklaşmaya ve ulaşamamamya başladılar.
 
Özellikle Türkiye’nin en önde gelen illerini kaybetmenin vermiş olduğu moral bozukluğu, ekonomideki tükenmişlik, kendi deyimleri ile siyasetdeki “metal yorgunluğu” önümüzdeki günlerde iktidar partisini daha da zorlayacak.
 
Millet ittifakının kazanmış olduğu belediyelerdeki yolsuzluklar, sayıştay raporları, yandaşlara verilen ihaleler, bir takım vakıflara giden bağışlar, banka matik memurları ortaya çıktıkça, halk kendi paralarının nerelere harcandığını gördükçe çöküş hızlanacaktır.
 
Artık “HEP BERABER İYİ OLACAĞIZ” dediğimiz günler pek yakındır." BÜLTEN