Arslan'dan 'Yolsuzlukla Mücadele ve Temiz Gelecek Komisyonu' açıklaması

Gelecek Partisi İl Başkanı Zülküf Arslan, parti tarafından kurulması planlanan Yolsuzlukla Mücadele ve Temiz Gelecek Komisyonu hakkında açıklamalar yaptı.

Arslan'dan 'Yolsuzlukla Mücadele ve Temiz Gelecek Komisyonu' açıklaması

Gelecek Partisi’nden Yolsuzlukla Mücadele ve Temiz Gelecek Komisyonu Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ülke kaynaklarının siyasi ahlak ve hukuk kapsamında kullanımını sağlamak için Yolsuzlukla Mücadele ve Temiz Gelecek Komisyonu kuracaklarını açıkladı. Davutoğlu ayrıca, başkanlığını Parti Yönetim Kurulu üyesi Av. Şenol Gürşan, başkan yardımcılığını ise Parti Kurucular Kurulu üyesi ekonomist Abdullah Güzeldülger’in üstleneceği Komisyonun ülke sathında yapılanacağını belirtti.

Kurulacak komisyon ile ilgili açıklama yapan Gelecek Partisi Kayseri İl Başkanı Av. Zülküf Arslan da Gelecek Partisi olarak siyasi ahlak, şeffaflık, hesap verebilirlik ve iyi yönetişim ilkelerine dayalı demokratik hukuk devleti düzeni kurma taahhüdü ile yola çıktıklarını ve şimdiye kadar Siyasi Ahlak Reformu ve Temiz Siyaset Belgesi’ni Parti olarak kamuoyuna sunduklarını belirtti.

“TOPLUMUN HER KESİMİYLE GÖRÜŞMEYE HAZIRIZ”

Yolsuzluklardan arındırılmış temiz bir siyaset alanı inşa etmek ve bu temiz siyaset yapısı ile yolsuzluklardan arındırılmış bir kamu düzeni kurmak için toplumun her kesimi ile görüşmeye hazır olduklarını vurgulayan Gelecek Partisi İl Başkanı Arslan, ülkemizde son yıllarda artan otoriterleşme ile sistemik hale gelen güç yozlaşmasının sebep ve sonuçlarını araştıracak olan Komisyon çalışmalarına parti içi ve parti dışından alanlarında uzman kişileri davet edeceklerini, bu konuda her türlü görüş ve öneriye açık olduklarını belirtti.

KAMUDA TEMİZ GELECEK ANLAYIŞI

Arslan, Kamuda Temiz Gelecek anlayışı doğrultusunda ülke genelinde oluşturulacak bu komisyonun yapacağı araştırmalar ile kamu gelirlerinin üretken ve adil kullanımını sağlayacaklarını ve her türlü yolsuzluğun, israf ve rüşvetin önlenmesi konusunda gerçekleri gün yüzüne çıkartacaklarını ve sistemik yolsuzluğun ekonomiye yansımalarını ortaya koyacaklarını vurguladı.

YOLSUZLUĞA NEDEN OLACAK TÜM UYGULAMALAR İNCELENECEK

Arslan ayrıca, komisyonun yolsuzluğa neden olan tüm uygulama, mekanizma ve kurum ve kuruluşları mercek altına alacağını ve kamunun hizmet alımında yapılan kanunsuz uygulamalar, belediyelerin imar değişiklikleri, kamu mülkünün satış ve kiralama uygulamaları ile yerel yönetimler ve şehircilik açısından yapılan yolsuzlukları inceleyeceğini belirtti.

ŞEFFAT SİYASET ÖN PLANA ÇIKARILACAK

Siyasette şeffaflığın ön plana çıkarılmasını hedeflediklerini dile getiren Arslan, Komisyon sayesinde meşru olmayan yollardan sistemik olarak siyasetin finansman edilmesi konusunda ülkemizde karşılaşılan yolsuzlukların gün yüzüne çıkartılacağını ve kamu gücünün özel çıkarlar amacıyla kötü kullanılmasının önüne geçileceğini vurguladı.

Kurumsal Haber