Arık'tan MKE yasa teklifine tepki

Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Makine Kimya Endüstrisinin yapısını değiştiren yasa teklifine karşı çıkarak, 'Savunma sanayisini felç etmeyin' dedi.

Arık'tan MKE yasa teklifine tepki

CHP Kayseri Milletvekili, TBMM Milli Savunma Komisyonu Üyesi Çetin Arık, Makine Kimya Endüstrisi’nin yapısını değiştiren kanun teklifinin bir ihanet teklifi olduğunu öne sürdü. Teklifin görüşülmesi sırasında söz alan Arık, Türkiye’nin çözüm bekleyen sorunları varken iktidar partisinin böyle bir teklif ile gelmesini eleştirdi. Arık, “İşçi perişan, memur perişan, çiftçi perişan, esnaf perişan; işsizlik insanlarımızın canını yakıyor, insanlar intihar ediyor; iktidar partisi de yangından mal kaçırırcasına büyük bir telaşla bir an önce Makina Kimyayı şirketleştirmek istiyor, sanki Makina Kimya şirketleştirilirse memleketimizdeki bütün bu can yakıcı sorunlar çözülecekmiş gibi. Bu teklif Türkiye'nin göz bebeği olan ve Mehmetçik'e silah, mermi üreten bir kurumunu birilerine peşkeş çekmenin yolunu açan bir tekliftir, dolayısıyla bu teklif ihanet teklifidir” ifadelerine yer verdi.

MKE’NİN 2020 YILI KÂRI 708 MİLYON LİRA

MKE’nin kâr eden bir kuruluş olduğunu belirten Arık, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “İktidar ‘Kurum hantal, daha verimli hâle getireceğiz.’ diyor ama ‘hantal’ dediği kurum 2019 yılında 517 milyon lira, 2020 yılında ise 708 milyon lira kâr açıkladı. İktidar ‘Makina Kimyaya nitelikli personel alımı sağlayacağız’ diyor. Makine ve Kimya Endüstri Kurumunda çalışan 5 bin 300 yurttaşımız evlerine helalinden ekmek götüren nitelikli insanlardır. Bugün ülkemizin ihtiyacı olan şey nitelikli bir iktidardır.” Arık, söz konusu önergeye MKE’nin satılmayacağına yönelik bir madde eklendiğini ancak buna rağmen MKE’nin satışının yapılabileceğini de sözlerine ekledi.

Kurumsal Haber