'Antik kuntik işleri bırakın'

Saadet Partisi Melikgazi İlçe Başkanı Sinan Aktaş, açılış ve temel atma törenlerine yapılan masrafları eleştirerek, 'Açılış ve temel atma töreni yapmazsanız buralar faaliyete geçemiyor mu? Antik kuntik işleri bırakın, halkın önceliklerine bakın.' dedi.

'Antik kuntik işleri bırakın'

Konuyla ilgili yazılı basın açıklamasında Aktaş, törenlerde belediyeler bütçesinden yapılan masrafları eleştirdi. Aktaş, "Her projede bir temel atma töreni bitince de bir açılış töreni tertip ediliyor. Platformalar, çadırlar, dev dijital ekranlar, ses sistemleri, bilboardlara ilanlar vs. yığınla para harcanıyor. Aynısı bir de açılışta yapılıyor. Bu törenlerin anlamı nedir? Yani siz bu törenleri icra etmezseniz o iş başlayamaz mı? Siz bu törende ne gibi bir şey yapıyorsunuz da işin başlamasına katkıda bulunuyorsunuz? Bir çok kişi davet ediliyor. Protokol sırayla konuşuyor. Her çıkan partisini övüyor. Belediye başkanlarımızda zaten kendilerini öve öve bitiremiyorlar." dedi.

"PARALARI YOK AMA..."

Törenlerin icraatlere pratik bir katkısı bulunmadığını savunan Aktaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Paraları yok ama bakıyorsunuz Büyükşehir Belediye Başkanımız kapalı tenis kortu temeli atıyor. Talas Belediye Başkanımız Musiki Cemiyeti kuruyor. Melikgazi Belediye Başkanımız Antika Araba Günleri, Arabada Sinema Günleri gibi etkinliklere para harcıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı 1,5 milyon Kayserilinin parasını harcıyor, Melikgazi belediye başkanı 570 bin Melikgazilinin verdiği vergileri harcıyor. Her kurşunu harcarken bin kere düşünmeniz gerekir. Belediyeler hiçbir belediye başkanının tapulu mülkü değildir. Bütçedeki paralarda başkanların parası değildir. Belediye başkanları halkın maddi ve manevi olarak rahatı için çalışın halkın oy vererek seçtiği devletin maaşlı memurlarıdır."

"VATANDAŞIN ÖNCELİKLERİ FARKLI"

Faaliyetlerin vatandaşın öncelikleri dikkate alınarak yapılması gerektiğinin altını çizen Aktaş, "Bu şehrin insanlarının öncelikleri var. Bu şehrin insanlarının Aşa ve İşe ihtiyacı var.  Esnaflarımızın müşteriye satış yapmaya ihtiyacı var. Çiftçilerimizin desteğe ihtiyacı var. Artık bu antik kuntik işleri bırakın ve halkın önceliklerine ve ihtiyaçlarına yönelin." ifadelerini kullandı.