'Anons yapmakla mücadele olmaz'

İYİ Parti Kayseri İl Başkanı Sebati Ataman, Korona virüs salgınıyla yapılan mücadele ile mücadele sürecinde sağlık çalışanlarının yaşadığı zorluklar, Kayseri'deki Korona virüs vakaları konusunda gündemde yer alan tartışmalar hakkında açıklamalar yaptı. Başkan Ataman, 'Camilerden anaons yapmakla etkin mücadele olmaz' dedi.

'Anons yapmakla mücadele olmaz'

İYİ Parti Kayseri İl Başkanı Sebati Ataman, Korona virüsle mücadeleyi ve sağlık çalışanlarının süreç içerisinde yaşadığı sorunları ele alan bir açıklama yaptı. Başkan Ataman açıklamasında, “Şehrimizde belki de Korona ile tanışmamızdan buyana en sıkıntılı günler yaşanıyor. Sağlık Bakanı Sayın Koca, en son 6 ilin sağlık il müdürleri ile görüştü, bu iller arasında şehrimiz de var. Durum oldukça ciddi, Sahabiye muhtarı açıklama yapıyor, sadece mahallesinde 199 ev karantina altında olduğunu açıklıyor” dedi.

Başkan Sebati Ataman, “Melikgazi Hastanesi Başhekimi Dr. Mustafa Demirel günde 100 Covid şüphelisi hasta muayene ederken Coranaviriüs’e yakalanıyor. İYİ Parti milletvekilimiz günde vaka sayısını 600 olarak açıklıyor, Tabip Odası eski Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Per yoğun bakımların dolu olduğunu sağlık sisteminin tıkandığını açıklıyor. Ülkemizde vaka sayıların aslında açıklanandan fazla olduğu konuşuluyor. 112 artık vatandaşların çağrılarına yetişemiyor” diye konuştu.

İYİ Parti İl Başkanı Ataman, açıklamalarının devamında şu ifadelere yer verdi: “Covid şüphelisi hastaların sayısı o kadar artmış durumdaki, test yaptırabilmek için bile hastane koridorlarında 10-12 saat sıra bekleniyor. Pozitif olanlardan durumu ağır olmayanlar evlerine gönderiliyor. Şehir Hastanesi ve pandemi hastalarını kabul eden hastaneler tamamen dolu. Acil ameliyatlar dışında ameliyatlar yapılamıyor, polikliniklerde hasta muayenesi yapılamıyor, kronik rahatsızlıkları olanların hastanelere gelmesi istenmiyor. Sağlık çalışanları can siper hane ellerinden geleni yapıyorlar adeta bir savaşın içerisindeler. Konunun en önemli noktalarından biri de belki eğitim, insanlarımız duyarsız, hala durumun ciddiyeti kavranmıyor, bizim çocukluğumuzda bazı dersler vardı, sosyal hayata hazırlayan, sağlıklı yaşamı öğreten ve hayata hazırlayan, örneğin, sağlık bilgisi gibi, hayat bilgisi gibi veya yurttaşlık bilgisi gibi, bu tür derslerin mutlaka yeniden müfredatlara alınması ve çocuklarımızın yeni dünya düzenine daha çabuk adapte olması sağlanmalı, sadece camilerden yapılan anonslar ile maalesef Covid ile etkin mücadele yapılamaz.”