'Anayasa Mahkemesi başkanı görevini bırakmalıdır'

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve HDP Kapatılsın Platformu Başkanı Hasan Korkmazcan, AYM Başkanı Zühtü Arslan'ın HDP'nin kapatılması ile ilgili tavrına karşı basın açıklaması yaptı. Korkmazcan, 'Sayın Arslan'ın HDP kapatma davası konusunda yaptığı açıklama vahimdir. Anayasa Mahkemesi Başkanı Sayın Zühtü Arslan'ın en kısa sürede bu görevinden istifa etmesini kendisine tavsiye ediyoruz.' dedi.

'Anayasa Mahkemesi başkanı görevini bırakmalıdır'

AYM Başkanı Zühtü Arslan’ın yargı alanında büyük bir yük altında olan 20 bin civarındaki hâkim ve savcıyı zan altında bıraktığını söyleyen Korkmazcan, “Yargımızı vesayet altında gösteren, vicdanına göre karar vermeyen hâkim, iradesine ipotek konmasına izin veren hâkim imaları ile düşman çevrelere malzeme vermiş ya da onların ağzıyla yargımıza bühtanda bulunmuştur.” ifadelerini kullandı.

“Zühtü Arslan açıklamaları ve tutumuyla HDP kapatma davasında oyunun rengini belli etmiştir” diyen Korkmazcan, “Sayın Arslan’ın HDP kapatma davası konusunda yaptığı açıklama ise vahimdir. Mehmetçiğe silah sıkan, ABD’nin “kara gücüm” diyerek silahlandırdığı, eğittiği, bütçesinden açıkça tahsisat ayırıp maaşa bağladığı bölücü terör örgütü PKK ve onun kolu bacağı olan ve TBMM’de PKK marşı söyleyerek koridorları kirleten HDP’ye umut vermiştir. HDP’yi formatlayıp Türk siyasi hayatını ve demokrasimizi düzeysiz konuma getirmenin aracı yapmak isteyen güçlere yeni projeler için alan açmaktadır.”diye konuştu.

Kurumsal Haber