Anadolu Farm' kurucusu Karademir: Yaptığım işe güveniyordum, kaçmayı düşünmedim

KAYSERİ'de, internette sanal oyun yöntemiyle dolandırıcılık yaptıkları suçlamasıyla haklarında dava açılan 'Anadolu Farm' kurucusu İsa Karademir'in (29) de aralarında olduğu 1'i firari, 41 sanığın yargılanmasına devam edildi. İsa Karademir, kaçmayı düşünmediğini ifade ederek, 'Ticaret yapmak istedim. Yaptığım işe de güvendiğim için kaçmayı düşünmedim' dedi. Mahkeme heyeti, ara kararıyla Karademir'in tutukluluk halinin devamına oy çokluğuyla hükmetti.

Anadolu Farm' kurucusu Karademir: Yaptığım işe güveniyordum, kaçmayı düşünmedim

İnternet üzerinden faaliyet yürütülen 'Anadolu Farm' firması kurucusu İsa Kardemir ile yönetici ve üyeleri hakkında, 'Çiftlik Bank' benzeri sistemle üyelerden para topladıkları iddiasıyla soruşturma başlatıldı. Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturmada, aralarında şirket kurucusu Karademir'in de bulunduğu 7 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler, işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. 'Anadolu Farm' ile ilgili hazırlanıp, mahkemece kabul edilen, 278 sayfalık iddianameyle haklarında dava açılan 1'i firari 41 sanığın yargılanmasına başlandı. Davanın ilk duruşmasında Fehmi Ö., Onur Tolga Y. ve Remzi T. tahliye edildi. Geçen yıl 4 Aralık’ta görülen duruşmada ise Emre K., Yusuf Ö. ve İbrahim K. tahliye edildi.

 

Kayseri 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dördüncü duruşmaya 'suç işlemek amacıyla örgüt kurma', 'suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama', 'dolandırıcılık' ve 'suça iştirak etmek' suçlarından tutuklu yargılanan İsa Karademir ile tutuksuz sanıklar Yusuf Ö., Yusuf B. ve Emre K. ile şikayetçi Bülent Ç., Ferdi K. ve Mustafa Ç. hazır bulundu. Dolandırma kastı olmadığını öne süren sanık İsa Karademir, “Ticaret yapmak istedim. Başka örnekleri önümde vardı. Fransching sistemini araştırdım. Dolandırıcılık yapacak bir insan mesleğinden istifa edip, bu sisteme girer mi? Son ana kadar direndim. Hesaplarıma bloke konulduğu için paraları veremedim. Mağdur oldum. Yaptığım işe güvendiğim için kaçmayı düşünmedim” diye konuştu.

 

Mağdurlar ise, şikayetçi olduklarını ve oyunu sosyal medya üzerinden öğrendiklerini, para yatırdıkları için mağdur olduklarını söyledi. Mahkeme heyeti verdiği ara kararla İsa Karademir’in tutukluluk halinin devamına oy çokluğuyla karar verip duruşmayı erteledi.