'AMATÖR TAKIMLAR KENDİ KENDİNİ İDARE EDEBİLMELİ' [VİDEO HABER]

Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan Kayseri Anadolu Haber Gazetesi'ne özel açıklamalarda bulundu. Özdoğan, Hacılar ilçesinin takımı olan Hacılar Erciyesspor ve amatör futboldan bahsetti. Aynı zamanda ülke futbolu hakkında da önemli açıklamalarda bulundu.

'AMATÖR TAKIMLAR KENDİ KENDİNİ İDARE EDEBİLMELİ' [VİDEO HABER]

“Profesyonel kulüplerin mali politikaları beni rahatsız ediyor”

“Maç izlemeyi severdim ancak son yıllarda soğudum” diyen Özdoğan, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Belediyenin bünyesinde bulunan Hacılar Erciyesspor’a desteklerinin devam edeceğini belirten Özdoğan, “amatörler kendi kendini idare edebilmeli, bir yere mahkum olmamalı” şeklinde konuştu.
BAŞKAN Özdoğan, “Amatör kulüp idaresi bende değil ama belediye destekli bir amatör kulübümüz var. Hacılar Erciyessporumuz. Amatördeki işleri görünce profesyonelde harcanan paralar, profesyoneldeki yatırımlar, kulüplerin mali politikaları beni rahatsız ediyor. Bu noktada ben maç izlemekten soğudum. Gerçekten futbol sadece futbol değil. Profesyonel liglerdeki federasyonumuzun harcadığı paraların yüzde 1’leri 2’leri rakamlarla bizim Kayseri’deki amatör kulüplerimiz çok ciddi oranda düze çıkarlar. Çok ciddi futbolcularımız sporcularımız yetişeceğine eminim. Derdim de zaten Hacılar Stadı’ndaki en büyük hedefimiz de oydu, kulüp kendi kendini idare etsin. Bugün Bilal Özdoğan yasalar çerçevesinde kulübe yardımcı olur ama buralar gelip geçicidir. Bilal Özdoğan’dan sonra gelen başkan ne kadar destek olur onun keyfine bırakmamalıyız. Kulüpler kendi kendini idare edebilmeli. Kulüpler bir yere mahkum olmamalı. İnşallah bizim buradaki derdimiz stadımız da bitti zaten, sponsorluklarla, reklamlarla, yüksek irtifa kampında hazırlık kamplarıyla kulübü kendi kendine idare edebilir hale getirebilmek. Önümüzdeki üç yıl içerisinde amacımız bu” şeklinde konuştu.

 

“Bu kadar yatırıma rağmen başarı yok”

Özdoğan,” Bu noktaları görünce işin doğrusu Şampiyonlar Ligi, Uefa Avrupa Ligi falan böyle olayın tamamen paraya endüstriye dönmesi beni rahatsız etti. Şampiyonlar Ligi bile artık gerçek Şampiyonlar Ligi değil. Bunu futboldan anlayanlar bilir. Üçüncü olan takım Şampiyonlar Ligi’nde oynamasın. Ama neden o sayılar artırıldı. Reklam gelirleri artırılsın, maç sayıları artırılsın, sponsorluk işleri daha da yoğunlaştırılsın diye olay ona döndü. Bizim çocukluğumuzda gençliğimizde Şampiyonlar Ligi vardı, Kupa Galipleri Kupası vardı, bir de Uefa Kupası vardı. Kupa Galiplerinde kupa alanlar oynardı. Şampiyonlar Ligi’nde şampiyonlar oynardı, Uefa’da da üçüncüler falan oynardı. Hepsi karıştı şimdi. Bu noktada ben rahatsızım ve bunca yatırıma rağmen içimi acıtan hadise kulüpler düzeyinde de milli takımlar düzeyinde de istenilen seviyeye gelinememiş olması da bir yerlerde hata yaptığımızın göstergesi” ifadelerine yer verdi.

Haber-Görüntü: Muhammed Kösedağ