Aktaş'tan muhtarlar bilgilendirilmedi iddiası

Saadet Partisi Melikgazi İlçe Başkanı Sinan Aktaş, mahallelerin tekrar kırsal mahalleye dönüştürülmesine dair yasayla ilgili olarak, muhtarların bilgilendirilmediğini iddia etti.

Aktaş'tan muhtarlar bilgilendirilmedi iddiası

Konuyla ilgili yazılı açıklamada bulunan Aktaş,  16 Ekim 2020 tarihinde 7254 sayılı torba yasa ile köylerin kırsal mahalleye dönüştürüldüğünü, ancak bu konuda muhtarların bilgilendirilmediğini ve bundan dolayı söz konusu yasanın avantajlarından yararlanamadıklarını savundu.

VERGİ MUAFİYETİ AVANTAJI VAR

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki'nin de konuyla ilgili olarak bilgilendirme yapmamasını eleştiren Aktaş, kanunun getirdiği avantajları şöyle sıraladı:

"Gelir vergisinden muaf esnaf ve Basit usulde Gelir vergisine tabii köylülerimiz kullandığı İşyeri, bina, arsa ve arazilere emlak vergisi ödemeyecek. Ticari, sınai ve turistik amaçlı olarak kullandıkları bina, arsa ve arazi varsa emlak vergisini yüzde 50 indirimli ödeyecek. Bina inşaat harcı ve imarla ilgili harçları ödemeyecek muaf olacak. Diğer vergi harçlar var ise yüzde 50 indirimli ödeyecek. İçme ve kullanma suları için ise işyerinde kullanıyorsa en düşük tarifenin yüzde 50'sini, evinde kullanıyor ise en düşük tarifenin yüzde 25'ini ödeyecek."

"MUHTARLARI AYDINLATACAĞIZ"

Konuyla ilgili olarak, Saadet Partisi olarak muhtarları aydınlatacaklarını belirten Aktaş, "Önce köy muhtarı ve azaları toplanıp bir karar alacaklar ve bir dilekçe ile bağlı oldukları ilçe belediyesine kırsal mahalle olmak istiyoruz diye müracaat edecekler.  İlçe belediyesi mecliste bunu kabul ederse, konuyu Büyükşehir Belediye Meclisine gönderecek. Büyükşehir Belediye Meclisinde konu görüşülecek ve ya kabul edilecek yada reddedilecek. Yani köylümüzün cebine girecek olan menfaat önce Melikgazi Belediye Başkanı ve diğer ilçe belediyelerimizin ellerinde. Daha sonra da asıl önemlisi Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç Bey'in karar vermesine bağlı." ifadelerini kullandı.

Kurumsal Haber