Aktaş'tan 24 otobüs eleştirisi

Saadet Partisi Melikgazi İlçe Başkanı Sinan Aktaş, Büyükşehir Belediyesi'nin ulaşım filosuna kattığı ve geçtiğimiz günlerde törenle kamuoyuna tanıttığı 24 otobüs hakkında yazılı bir açıklama yaptı. Başkan Aktaş 24 aracın otobüs değil 21 koltuklu minibüs olduğunu ifade ederek, bu araçlar yerine aslında daha yüksek kapasiteli otobüslerin alınması gerektiğini söyledi.

Aktaş'tan 24 otobüs eleştirisi

Saadet Partisi Melikgazi İlçe Başkanı Sinan Aktaş, Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım filosuna kattığı 24 otobüs hakkında yazılı bir açıklama yaptı. Başkan Aktaş, bu araçların toplu taşımada kullanılmaya uygun olmadığı söyleyerek, “21 koltuk kapasiteli bu araçlar daha kalktıkları durakta koltukları dolar çarşıya kadar hiçbir durakta yolcu alamaz” dedi.

Alınan 24 otobüsün aslında 21 koltuklu minibüs olduğunu söyleyen Aktaş, bu araçlar yerine aslında körüklü ya da iki katkı tiplerde olan yolcu kapasitesi yüksek otobüslerden alınması gerektiğini ifade ederek, maliyet ve ulaşımda yaşanan sorunlar açısından yeni alınan bu otobüslerin ulaşım sorunu çözmeyeceğini aksine maliyet açısından zarara neden olacağını ifade etti. Aktaş açıklamasında çözüm olarak çift katlı ya da körüklü otobüslerden alınması, tramvayla ulaşımın yaygınlaştırılması ya da metro hattı kurulması şeklinde sıraladı. Kurumsal Haber