Aktaş, Palancıoğlu'na seslendi: 'Kadroya alın'

Saadet Partisi (SP) Melikgazi İlçe Başkanı Sinan Aktaş, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu'na çağrıda bulundu. Aktaş, belediye şirketinde çalışan bin 153 işçinin kadroya alınması, alınamıyorsa sendika sözleşmesinde gerekli düzenlemelerin yapılarak, kadrolu işçilerle oluşan aradaki farkların giderilerek adaletin sağlanmasını talep etti.

Aktaş, Palancıoğlu'na seslendi: 'Kadroya alın'

SP’li Sinan Aktaş, yazılı açıklamasında Melikgazi Belediyesi’nin 2020 yılı faaliyet ve performans raporlarına değinerek, söz konusu raporlarda belediye kadrolu işçi sayısının 113, belediye şirketlerinde ise bin 153 işçinin bulunduğunu belirtti.

“KADRO SÖZÜ VERİLMİŞTİ”

Aktaş, bin 153 işçinin daha önce taşeron şirketlerde çalıştığını, merkezi hükümet kararıyla belediye şirketine dahil edildiğini söyledi. İşçilerin kadroya alınacakları noktasında AK Parti iktidarınca söz verildiğini öne süren ancak konu hakkında bir gelişme olmadığını aktaran Aktaş, “Kadro ile ilgili hiçbir şey yapılmadığı gibi bugün kadrolu işçilerimizle şirket işçilerimiz arasında gerek maaş gerekse diğer haklar noktasında ciddi fark var ve bu gerçekten adaletsiz bir durum. Bu adaletsizliğin ise mutlaka giderilmesi gerekiyor.” dedi.

“SAADET PARTİLİ BİR BAŞKAN OLSAYDI…”

SP Melikgazi İlçe Başkanı Aktaş, Melikgazi Belediyesi’nde Saadet Partili bir belediye başkanı olduğunda neler yapılabileceğine değindiğini açıklamasında şunları söyledi: “Bu işçilerimiz mümkün olabiliyorsa tamamı kadroya alınmış olurdu. Eğer böyle bir şey mümkün olamıyorsa bu takdirde sendika ile yapılan sözleşmede gerekli düzenlemeler yapılarak kadrolu işçilerimiz ne kadar maaş alıyorsa şirket işçilerimize de aynı maaş verilirdi. Ayrıca kadrolu işçilerimizin ne tür ilave hakları var ise aynı şekilde sözleşmede yine bunlar şirket işçilerimize aynen verilmiş olurdu.”

“KADROYA ALINIZ”

Aktaş, açıklamalarının sonunda Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu’na seslendi. SP’li Sinan Aktaş, “Sayın Başkan, belediye şirketinde çalışan bin 153 işçimizi kadroya almak için gerekli işlemi yapınız. Bu mümkün olamıyorsa sendika sözleşmesinde gerekli düzenlemeleri yaparak aradaki bu adaletsizliği gideriniz.” ifadelerini kullandı.

Kurumsal Haber