Aktaş, özel mülke moloz döküldüğü iddiasını gündeme getirdi

Saadet Partisi Melikgazi İlçe Başkanı Sinan Aktaş, Esentepe mahallesinde Koyuncu Baba mevkiindeki özel mülk olan bir alana Melikgazi Belediyesince moloz ve zıbrık döküldüğünü iddialarını gündeme getirdi.

Aktaş, özel mülke moloz döküldüğü iddiasını gündeme getirdi

Saadet Partili Sinan Aktaş konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamasında, Esentepe mahallesi Koyuncu Baba mevkii Kulaklı Bağı yokuşunda yolun kenarında yer alan özel mülk olan bir alana uzun zamandır moloz ve zıbrık dökülmesi olayına değildi. Aktaş, Yılanlı Dağı eteğinde yer alan söz konusu alana çok sayıda zıbrık ve moloz döküldüğünü tespit ettiklerini belirterek, bu türden atıkların Büyükşehir Belediyesi’nin belirlemiş olduğu alanlara dökülmesi gerektiğini belirtti.

UYARILAR DİNLENMEDİ

Aktaş, “Bu bölgede görüştüğümüz vatandaşlarımız özellikle Melikgazi Belediyesi’nin bizzat kendi araçlarının kamyonlarla gelip bu alana moloz ve zıbrık döktüklerini söylediler. Döken şoförlerin defalarca uyarıldığını ancak dinlemediklerini bu alanın özel mülk olduğunu hazine arazisi olmadığını buna rızalarının olmadığını söylediler. Ayrıca bu konu ile ilgili olarak Melikgazi belediyesine defalarca şikayette bulunduklarını ancak belediyeden döken aracın ikaz edildiği şeklinde bir cevap aldıklarını ifade ettiler.” diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİR MÜDAHİL OLSUN

Saadet Partisi Melikgazi İlçe Başkanı Aktaş, zıbrık ve moloz gibi atıkların nasıl ve nereye döküleceğine dair prosedürü de hatırlattığı açıklamasında, “Olması gereken, Büyükşehir Belediyesi bu gibi durumlarda atık  ücretini aldıktan sonra kendi araçları ile bu zıbrıkları alıp kendisinin kontrolünde belirlediği alana düzenli bir şekilde dökmesi gerekir” ifadelerini kullanarak doğanın kirletildiğini dile getirdi.

PALANCIOĞLU 'NA SESLENDİ

Aktaş, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu’na seslenerek, “Sayın Başkan lütfen en kısa sürede araçlarınızı bu alana gönderiniz ve bu çirkin görüntüyü buradan büyükşehir belediyesinin atık alanlarına taşıyınız ve bu bölgeyi doğal görünümüne kazandırınız.” dedi.

Haber Merkezi