AGÜ 'de bir devir kapandı

Rektörlük görev süresi dolan Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) 'nin rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, son kez basın mensupları ile bir araya geldi. Sabuncuoğlu, üniversitenin adının değişmesi ihtimalini öngörmediğini söyledi.

AGÜ 'de bir devir kapandı

AGÜ 'nün kurucu rektörü olan ve 2013 'te göreve başlayan Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, ikinci döneminin ardından tekrar rektörlük için aday olmayacağını açıkladı. Bu kapsamda son kez basın mensupları ile bir araya gelen Sabuncuoğlu, 2013 'ten bu yana AGÜ 'de yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

TÜRKİYE 'NİN İLK VAKIF DESTEKLİ ÜNİVERSİTESİ

Üniversite olarak birçok alanda ilki gerçekleştirdiklerini belirten Sabuncuoğlu, "Türkiye 'nin ilk vakıf destekli devlet üniversitesi modelini oluşturduk. Anadolu 'da yüzde 100 İngilizce eğitim veren ilk üniversiteyiz. Ankara 'dan sonra Anadolu şehirleri içinde SAT, TOEFL, IBT gibi uluslararası sınav ve test merkezlerinin tek adresiyiz. Türkiye 'de ilk kez, dersleri sınıf dışına çıkararak, 'lecture-free week ' uygulamasını başlatan üniversiteyiz. Öğrencilerimize, akademik başarıları dışında, sosyal becerileri ile ilgili başarı puanlaması yapan dünyadaki ilk üniversiteyiz. Kapsül adını verdiğimiz müfredat modelini dünyaya sunan üniversiteyiz. 3. nesil üniversite kavramını Türk yüksek öğretimine kazandıran üniversiteyiz. Ticaret ve sanayi odaları ortaklığını anonim şirkete dönüştürerek, Teknoloji Transfer Ofisi kuran ilk üniversiteyiz. Üniversite kampüsü içerisinde model fabrikası olan tek üniversiteyiz." diye konuştu.

KAYSERİ 'YE İKİNCİ TEKNOPARK MI GELİYOR?

Rektörlük görev süresinin dolmasına 8 gün kaldığını beliten ve bu süreçte Teknopark kurulumuyla ilgili çalışmaları sonlandırmaya gayret edeceğini söyleyen Sabuncuoğlu, "Teknopark ile ilgili çalışmalarımız bir süredir devam ediyor. Kayseri 'den gitmeden önce burayla ilgili imzaları Ticaret Bakanlığımıza sunacağız." dedi.

"İSİM DEĞİŞİKLİĞİNE İHTİMAL VERMİYORUM"

Basın mensuplarının, üniversitenin adının değiştirilmesiyle ilgili söylentilere dair sorusuna Sabuncuoğlu, "Ben isim değişikliğine ihtimal vermiyorum. Bunu ilk duyduğumda kılım bile kıpırdamadı. AGÜ bir marka oldu, böyle bir şeyi öngörmüyorum." ifadelerini kullandı.

"KAYSERİ 'NİN ELÇİSİ OLARAK ÇALIŞACAĞIM"

Basın mensuplarına üniversitenin tanıtımına sundukları katkılardan dolayı teşekkür eden Sabuncuoğlu, "Bundan sonra Kayseri 'nin elçisi olarak çalışacağım. Gittiğim yerlerde Kayseri 'nin iyi ve güzel yönlerini anlatacağım. Ben ve eşim burada çok huzurlu bir 8 yıl yaşadık. Buraya 20 yıl önce gelseydim kariyerimi daha farklı yönlendirebilirdim. Bu şehrin insanı çalışıyor ve üretiyor." diyerek sözlerini tamamladı.

Sabuncuoğlu, veda konuşmasının ardından basın mensupları ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Selma Kara