AGÜ EN MEMNUN KALINAN DEVLET ÜNİVERSİTESİ OLDU

Kendisini '3. Nesil Devlet Üniversitesi' olarak nitelendiren ve geçtiğimiz günlerde mezuniyet töreni için 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün katıldığı Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ), en memnun olunan devlet üniversitesi oldu.

AGÜ EN MEMNUN KALINAN DEVLET ÜNİVERSİTESİ OLDU

Üniversite Araştırma Laboratuarı tarafından gerçekleştirilen ‘Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması’ sonuçlarına göre AGÜ, ‘Devlet Üniversitelerinin Genel Memnuniyet Sıralaması’nda ilk sırada geldi. 
 
AGÜ: “3. NESİL DEVLET ÜNİVERSİTESİ”
 
Türkiye'de 3. nesil üniversitelerin öncüsü olarak ifade edilen ve kendisini ‘3. Nesil Devlet Üniversitesi’ olarak tanımlayan AGÜ’nün rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncu, bir açıklamasında ‘3. Nesil Devlet Üniversitesi’ni şu şekilde tanımlıyor; “Üçüncü nesil üniversite demek, toplumun temel sorunları üzerine, küresel meseleler üzerine vakit ayıran, bunları çözmeye çalışan üniversite demek. Bu enerji olabilir, sürdürülebilirlik olabilir, işsizlik olabilir, demokrasi olabilir.”
 
AGÜ, BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ’Nİ GERİDE BIRAKTI
 
Devlet üniversitelerinin genel memnuniyet sıralamasında AGÜ, Boğaziçi Üniversitesi’nin hemen üstünde yer alarak ilk sırada geldi.  Devlet Üniversiteleri arasında Kayseri’nin ilk devlet üniversitesi Erciyes Üniversitesi ise Marmara Üniversitesi’nin ardından 19’uncu sırada yer buldu. Listede son sırada ise Hakkari Üniversitesi yer aldı. HABER: KAAN AKBAŞ