Adliye'de HES kuyruğuna anında çözüm

Haber: Şeref KAHRAMAN – Kayseri Adliyesi'de Hayat Eve Sığar(HES) kodu ile girişinin ardından başlayan uzun kuyruğa acil çözüm bulundu. Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, Anadolu Haber'e yaptığı açıklamada, yeni gelen cihaz ile birlikte uzun kuyruğun önüne geçildiğini söyledi.

Adliye'de HES kuyruğuna anında çözüm

Kamu kurum ve kuruluşlarında Hayat Eve Sığar (HES) kodu ile giriş yapılmasının zorunlu olmasının ardından geçtiğimiz günlerde Kayseri Adalet Sarayı önünde uzun kuyruklar oluşmuştu. HES kodu almayı bilmeyen vatandaşlar, polislerden yardım alsa da, adliye önünde kalabalığın olmasına sebep olmuşlardı.

Adliye’de Cumhuriyet Başsavcılığı hemen harekete geçerek, yeni bir x-ray cihazı daha getirdi ve bu görüntüyü ortadan kaldırdı. Kayseri Valisi Şehmus Günaydın da, konu ile ilgili Kayseri Anadolu Haber’e yaptığı açıklamada, tüm kamu kurumlarına riskli vatandaşların alınmaması konusunda HES kodunun önemli bir çalışma olduğunu, Kayseri Adliyesi’nde yapılan görüşmeler neticesinde yeni gelen cihaz ile birlikte uzun kuyruğun önüne geçildiğini söyledi.