ADD Kayseri: 'Ocak ayı hafızamızı yoklama ayıdır'

Atatürkçü Düşünce Derneği Kayseri Şubesi tarafından, 24 Ocak 1993'de bombalı saldırıda öldürülen Araştırmacı Gazeteci Uğur Mumcu ile ilgili basın açıklaması yapıldı.

ADD Kayseri: 'Ocak ayı hafızamızı yoklama ayıdır'

Aradan geçen 27 yıla rağmen, Uğur Mumcu’nun katillerinin bulunamamasının düşündürücü olduğunu kaydeden Şube Başkanı Kemal Ceylan, basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Atatürk Cumhuriyetini yıkmak için öncelikle, Atatürkçü aydınların ortadan kaldırılması gerekliydi. 1990’lar Atatürkçü aydınların, devleti yönetenlerin gözleri önünde katledildiği yıllardır.

31 Ocak 1990’da Kurucu Genel Başkanımız Prof. Dr. Muammer Aksoy’un katledilişiyle başlayan süreç; Turan Dursun, Bahriye Üçok ve Uğur Mumcu cinayetleri ile sürdü… Çetin Emeç, Onat Kutlar, Eşref Bitlis, Ahmet Taner Kışlalı, Ali Gaffar Okkansuikastleri de aynı karanlık odakların hain planlarıdır. Bu yönüyle bakıldığında suikastlerin asıl hedefinin Türkiye Cumhuriyeti ve Türk Milleti olduğu açıktır. Esas milli beka sorunu bu suikastlerin arkasındaki güçlerin, bir türlü gün yüzüne çıkarılamamasıdır.

24 Ocak 1993’de bombalı suikast sonucu aramızdan alınan Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu’nun katillerinin aradan geçen 27 yıla rağmen bulunamaması, cinayetin aydınlatılamaması ya da aydınlatılmak istenmemesi bu bağlamda düşündürücüdür. Ne acıdır ki Uğur Mumcu ve demokrasi şehitlerimize dil uzatan, onların aziz hatıralarını karalamaya çalışan siyasi zihniyet tarafından yönetilmekteyiz. Mücadelemiz işte bu zihniyete yöneliktir.

Adalet ve Demokrasi Haftası’nda hak, hukuk, adalet, demokrasi, insan hakları, özgürlükler ve laik cumhuriyet için canlarını hiçe sayan aydınlarımızı unutmadığımızı ve unutturmayacağımızı bir kez daha haykıracağız.Uğur Mumcu’yu hain saldırıyla aramızdan alınışının 27. yıl dönümünde sarsılmaz bir inanç ve kararlılıkla, saygıyla anıyoruz.”