74 yaşındaki Bekir Demirağ Erciyes Dağı'na 90. kez tırmandı

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti üyesi ve ömrünü spor alanlarında tüketen bir foto muhabiri olan 74 yaşındaki gazeteci Bekir Demirağ, geride kalan hafta sonu 'İkinci adresim…' dediği Erciyes Dağı'nın 3.916 metrelik zirvesine 90. ( Doksanıncı ) tırmanışını da başarıyla tamamladı.

74 yaşındaki Bekir Demirağ Erciyes Dağı'na 90. kez tırmandı

Cumartesi günü öğleden sonra ekip arkadaşlarıyla birlikte Tekir Yaylası üzerindeki Dağ Evi’nde  kamp kuran Bekir Demirağ, yapılan programa göre gece yarısından sonra zirve tırmanışı için yollara düştü.

Ay ışığında gerçekleşen bu tırmanışta Şeytan deresi sol kulvarı- Hörgüçkaya sağ yanı ve Şeytanderesi üst bölümünü geçen dağcılar güneşin doğuşuyla daha bir rahatlayıp saat 08.15’de Erciyes Dağı’nın doğu zirvesine ulaştı.

 

1970 yılında damatlık elbisesi ve ayağında iskarpin ayakkabılarıyla çıktığı Erciyes’e 50. Yıl anısını tekrarlamak için  kalkıptaa İstanbul’dan gelerek geçmişteki bu  tırmanışı taçlandırmak isteyen   emekli Mimar Cafer Sungur’u  bu mutlu gününde yalnız bırakmayan dağcıların arasında İLK kez böyle bir  heyecanı yaşayan yani Erciyes’e ilk defa çıkacak olan Güney Koreli  bayan dağcı E.Ü. Öğretim Görevlisi EunsukCho ve Bekir Demirağ’ın Himmetdedeli genç hemşehrisiAhmet Uzun gibi  isimlerin yanında Ahmet Köse, Lütfullah Batman ve Mustafa Eliaçıkgibi tecrübeliler de  vardı

 

Zirvede birlikte fotoğraf çektiren ve böylece Erciyes  Dağı’na 90. ( Doksanıncı ) çıkışını yapan Bekir Demirağ ile Ahmet Uzun birbirlerini tebrik ettiler. Oradaki deftere duygularını aktardılar. Daha sonra da diğer arkadaşlarıyla birlikte aynı kulvarı izleyerek kamp yerine inip biraz dinlendikten sonra hep birlikte şehre döndüler.

‘DALYA’  DEMEYE  AZ KALDI…

Hedefinin Dalya yani Erciyes  Dağına 100. kez tırmanış  olduğunu belirten 3 çocuk ve 8 torun sahibi  gazeteci Bekir Demirağ yaptığı özel açıklamada ‘ Öncelikle tecrübeli ekip arkadaşlarıma katkıları için teşekkür ;  ilk kez zirve çıkışı yapan  G.KoreliEunsukCho ile hemşehrim  Ahmet Uzun’u da  tebrik ediyorum. Harika bir performans gösterdiler.Spor benim yaşam biçimim. Dağcılık ve futbol ise tutkum… Ben Erciyes’e adeta sevdalıyım ve bu dağa çıkmadan, görkemli zirvesinden çevreyi izlemeden duramıyorum.Yaptığım  90. çıkışın 19’unu solo  (yani tek başıma ) gerçekleştirdim. Reşko ile Demrkazık dışında Ağrı dağı da dahil bu güzel ülkemizin tüm dağlarına defalarca zirve tırmanışları yaptım.Edindiğim bilgilere göre yüksek  dağlarımıza en çok çıkan ve dağcılık üzerine haber –röportaj yapan Basın mensubu benim. Yani rekor bende ?Kaçkarlar favorim, Erciyes ise vazgeçilmezimdir…Çünkü bu dağ, değerli dağcı arkadaşım Nuri Palta’nın tabiriyle ‘Türkiye’nin en yakışıklı ‘ dağıdır. Bu tırmanışı tüm ailem ve torunlarıma armağan ediyorum. Artık hedefim 100 olacak. İnşallah o günü de hep birlikte görürüz ? ‘ diye konuştu.

Haber Merkezi