5. pik kapıda!

İl Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli, koronavirüs ile ilgili son durumu Anadolu Haber'e değerlendirdi. 5. piki yaşayabiliriz diyen Benli, Turkovac'ta da 18-25 yaş arası üniversite öğrencileri ve OSB çalışanlarının gönüllü olması noktasında çalışmalar yaptıklarını belirtti.

5. pik kapıda!

Tüm dünyada etkisini sürdüren koronavirüste Avrupa 5. piki yaşıyorken, Türkiye’de de tehlike çanları çalmaya başladı. Günlük ölüm sayısı 200’ün altına düşmezken, vaka sayıları da 25 binin üzerinde seyrediyor. Kayseri’de ise özellikle eylül ayında yaşanan yüksek vaka artışı kontrol altına alınmış durumda. İl Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli, 4. pikin atlatıldığını belirterek, “Kayseri’de de ciddi manada vaka sayılarında azalma var. Yoğun bakımda yatan hasta sayılarında da ciddi bir azalma var. Ancak Avrupa şu an 5. piki yaşıyor. Bizde bunu yaşayabiliriz. Burada aşı oranı önem arz ediyor” diye konuştu.

Ali Ramazan Benli,  koonavirüste 5. pik yaklaşırken Turkovac çalışmalarına hız verdiklerini ifade ederek, “Gönüllü sayısında yeterli rakama ulaşamadık. İki tür gönüllü aranıyor. Birincisi hiç aşı yaptırmamış, hiç koronavirüs olmamış. İkincisi ise yine koronavirüs olmamış, 2 doz sinovac olmuş 3. Dozunu Turkovac olarak yapılacak” dedi.

Turkovac gönüllüsü bulanamamasını aşılanma oranının yüzde 90’lara yaklaşmış olması ile orantılı olduğunu vurgulayan Benli, “Aşılanma oranı yüzde 90’a geldi. Kalan yüzde 10’luk oranın yüzde 5’inin covid geçirdiğini düşünürsek geriye yüzde 5 oranında bir kısım kalıyor. Burada bizim hedef kitlemiz 18-25 arası gençler. Hal böyle olunca bizde çalışmalarımızı OSB çalışanları ve üniversite öğrencileri üzerinde yoğunlaştırıyoruz. Biz hem OSB’lerde hem de üniversitelerde özel mesajlar dağıtarak her bir bireye ulaşmaya çalışıyoruz” dedi.  

 

Öte yandan Koronavirüs aşısının bulunması ile birlikte OSB’lerde bulunan çalışanlar, işverenlerin desteği ile toplu aşılama kampanyalarına katılmıştı. Bu nedenden ötürü OSB’lerde aşı yaptırmamış çalışan oranı oldukça düşük. Ancak üniversitelerde rektörlerle birlikte aşı kampanyalar başlatılarak, öğrencilerin Turkovac’a gönüllü olması için teşvik edilmeye çalışılacak.

>>Dilek Bayram