41 araç sürücüsüne 'yayaya geçiş hakkı vermeme' cezası

Haber: Ekrem Nazlı – İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Kayseri'de yayaların karıştıkları kazaların toplam kazalara oranı 2019'da yüzde 18, 2020'de ise yüzde 14 olarak gerçekleştir. Öte yandan 17 Kasım'dan itibaren üç gün boyunca yapılan denetimlerde, yayalara ilk geçiş hakkını vermeme kuralını ihlal eden 41 araç sürücüsüne ve ışık kuralını ihlal eden 2 yayaya cezai işlem uygulandığı bildirildi.

41 araç sürücüsüne 'yayaya geçiş hakkı vermeme' cezası

İl Emniyet Müdürlüğü’nden konu hakkında yapılan açıklamada, Kayseri’de yaralanmalı trafik kazalarının önlenmesine yönelik yapılan çalışmalarda, yayaların karıştıkları kazaların toplam kazalara oranının 2019 yılında yüzde 18, 2020 yılında ise yüzce 14 olarak tespit edildiği bildirildi.

İl Emniyet Müdürlüğü konuyla alakalı yaptığı yazılı açıklamasında, araç sürücüleri ve yayalara yönelik yaptıkları denetimlerle alakalı bilgiler de paylaştı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Yaya kazalarının en aza indirilmesi ve toplumsal bir farkındalık oluşturulması amacıyla, araç sürücülerinin trafik işaret levhaları ve yer işaretlemeleri ile gösterilen katılım ve kavşaklarda, kontrollü veya kontrolsüz yaya geçitlerinin bulunduğu karayolu kesimlerinde araçlarının hızını düşürmesi geçiş yapmakta olan yayalara ilk geçiş hakkını vermesi ayrıca yayaların da sinyalize kavşaklarda ışık kurallarına uygun hareket etmesi ve kamuoyunda oluşturulan denetim algısını sürdürmeye yönelik şehir içinde yaya yoğunluğu olan değişik bölgelerde 17 Kasım 2020 gününden itibaren 3 üç gün boyunca yapılan denetimlerde; 248 araç ve çok sayıda yaya denetlenmiştir. Yayalara ilk geçiş hakkını vermemek kuralını ihlal eden 41 araç sürücüsüne ve yayaların ışık kurallarına uymaması kuralını ihlal eden 2 yayaya cezai işlem uygulanmıştır.