34 Milyon kişi borçlu

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemi'nde ekonominin bozulduğunu savunarak, 'Partili Cumhurbaşkanlığı sistemiyle ekonomik sorunlar daha da derinleşmiş ve ekonomi krizden krize sürüklenmiş, 12 milyon kişi işsiz kalmıştır. 34 milyon kişi bankalara borçlu hâle getirilmiştir.' dedi.

34 Milyon kişi borçlu

TBMM'deki 2Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu Teklifi' üzerine partisi adına söz alan Ataş, söz konusu teklifin daha önce 2 sefer Anayasa Mahkemesinden döndüğünü, geçen hafta da muhalefetin oylarıyla reddedildiğini, fakat AKP’nin Meclis iradesine darbesiyle bu hafta yeniden Meclis gündemine getirildiğine dikkat çekti.

"KAMU KAYNAKLARI 5 MÜTEAHHİTE SEFERBER EDİLİYOR"

Konuşmasında, Türkiye'nin ekonomik sorunlarına da değinen Ataş, ülkenin içinde bulunduğu ekonomik çıkmazı Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemi'ne bağladı. Ataş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ülkemizde esnafından çiftçisine, emeklisinden öğrencisine, ev hanımından asgari ücretlisine, memurundan özel sektör çalışanına hemen hemen her kesim zor durumdadır. Ancak vatandaşın sıkıntılarını umursamayan iktidar, söz konusu ülkemize çöreklenen 5 müteahhit ya da yandaşlar olunca kamunun kaynaklarını seferber etmektedir. Dünya Bankasının açıkladığı verilere göre dünya üzerinde en çok kamu ihalesi alan 10 şirketten 5 tanesi Türkiye’de yer almaktadır. Vatandaş açlık çekerken AKP; hasta, yolcu geçiş garantili projelerle vatandaşın parasını yandaş müteahhitlere aktarmaya devam etmektedir. Maliyetinin çok üstünde yapılan projelerle millete hizmetten çok yandaşa hizmet yapılmaktadır. Milyarlarca liralık yap-işlet-devret projelerinde şirketlere ne kadar garanti ödemesi yapıldığını açıklamayan iktidar, hâlen 5 firmaya rant yaratmaya devam etmektedir. Dünya 5’ten büyüktür ama bu 5’li de Türkiye'den büyük hâle getirilmiştir maalesef."

"İTİBARDAN VE LÜKSTEN TAVİZ VERMİYORLAR"

Gelinen noktada 12 milyon kişinin işsiz kaldığını, 34 milyon kişi bankalara borçlu hâle getirildiğini söyleyen Ataş, "İstihdam her geçen gün düşerek son bir yılda 1 milyon 103 bin kişi azalmıştır. Gelinen noktada milyonlarca yoksul, ucuz ekmek kuyrukları, pazar artı çöplerde ekmek toplayan binlerce insan vardır; gelinen noktada Merkez Bankasından buharlaşan ve kimsenin hesabını vermediği 128 milyar dolar vardır." dedi. Ataş, tüm bunlara rağmen yönetimin itibardan ve lüksten taviz vermediğini sözlerine ekledi.

Haber Merkezi