3 kişiyi öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanığın davasına devam edildi

Kayseri'de farklı zamanlarda 3 kişiyi öldürdüğü iddiasıyla hakkında 3 ayrı dava açılan sanığın bir dosyadan yargılanmasına devam edildi.

3 kişiyi öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanığın davasına devam edildi

Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, Hüseyin Ekemen'i öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanık Orhan Gökçek, tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Maktulün müşteki kızı İlknur Ekemen ve taraf avukatları, duruşma salonunda hazır bulundu.

Duruşma savcısı, önceki mütalaasını yineleyerek sanığın "kasten öldürme" suçundan cezalandırılmasını talep etti.

Müşteki İlknur Ekemen, olayın ardından ağabeyinin olanlara dayanamayarak intihar ettiğini, kendisinin de psikolojisinin bozulduğunu ileri sürerek sanığın "en ağır" şekilde cezalandırılmasını istedi.

Müşteki avukatı, olayın "canavarca hisle öldürme" suçu kapsamında değerlendirilip, sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.

Sanık Gökçek de Hüseyin Ekemen'i öldürmediğini, daha önce kullandığı ilaçların etkisiyle suçu üstlendiğini öne sürdü.

Sanık avukatı ise Adli Tıp Kurumu 1. Üst Kurulundan çıkan sanığın cezai ehliyetinin tam olduğuna dair raporun kendisine ulaşmadığını ifade ederek esasa ilişkin savunma yapmak için süre talebinde bulundu.

Sanığın tutukluluk halinin devamına ve sanık avukatının talebinin kabulüne karar veren mahkeme heyeti, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı 16 Aralık'a erteledi.

Gökçek, farklı tarihlerde Ufuk Akhan, Şahin Metiner ve Hüseyin Ekemen'i öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alınmış, emniyette suçunu kabul etmişti.

5. Ağır Ceza Mahkemesinde Metiner ve Akhan'ı öldürdüğü iddiasıyla iki ayrı dosyadan yargılanan sanık Gökçek, "kasten öldürme" suçundan ayrı ayrı müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı. AA