28 Şubat lanetlendi

28 Şubat Postmodern Darbesi lanetlendi.

28 Şubat lanetlendi

"28 ŞUBAT NİFAK TOHUMUDUR"

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, 28 Şubat'ın, yalnızca askeri değil siyasi, kültürel ve sosyal bir darbe ve toplumun nefessiz bırakılmaya çalışıldığı bir süreç olduğunu vurgulayarak, "28 Şubat, nifak tohumudur." ifadesini kullandı. Altun, Twitter hesabından, yaptığı paylaşımında, "28 Şubat, aziz milletimize ve değerlerimize kin besleyenlerin, el ele verdiği bir süreçtir. 28 Şubat bir darbedir. 28 Şubat yalnızca askeri değil siyasi, kültürel ve sosyal bir darbedir. 28 Şubat, toplumun nefessiz bırakılmaya çalışıldığı bir süreçtir. 28 Şubat, nifak tohumudur. 28 Şubat, millete kin besleyenlerin kustuğu zehirdir. 28 Şubat, müstemleke zihniyettir." dedi.

"ÜZERİNDEN YILLAR GEÇSE DE..." 

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, 28 Şubatçılar neyi hedeflediyse milletin tersini gerçekleştirerek, darbecileri ve vesayet odaklarını bertaraf ettiğini belirtti. Kurtulmuş mesajında, "Cumhurbaşkanımızın önderliğinde milletimizin desteğiyle sürdürdüğümüz güçlü ve büyük Türkiye idealimizin gerçekleşmesini hiçbir beşeri güç önleyemeyecektir. Üzerinden yıllar geçse de yaşattığı zulüm hala taze olan 28 Şubat'ın mağdur, mazlum ve şanlı direnişçilerini şükran ve saygıyla, 28 Şubatçıları ve onların zelil destekçilerini ise nefretle anıyoruz." diye konuştu. 

"YAŞASIN DEMOKRASİ"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 28 Şubat sürecinin Türkiye'nin demokrasisine yapılmış açık bir darbe olduğunu belirterek, milletin iradesine karşı yapılan tüm darbelerin yenilgiye mahkum olduğunu bildirdi.

Çavuşoğlu, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "28 Şubat demokrasimize yapılmış açık bir darbeydi. Milletin iradesine karşı yapılan tüm darbeler yenilgiye mahkumdur. Yaşasın Demokrasi!" ifadelerini kullandı. 

"SOSYAL, İKTİSADİ VE KÜLTÜREL HAYATI DA ESİR ALDI"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, darbenin her türlüsünün karşısında, millet iradesinin yanında olduklarını bildirdi. Koca, Twitter hesabından, Türk siyasi tarihine "postmodern darbe" olarak geçen 28 Şubat sürecinin 24'üncü yılı dolayısıyla paylaşımda bulundu. 

Darbenin sadece meşru yönetimi ele geçirmek değil, sosyal, iktisadi ve kültürel hayatı bütünüyle esir almak olduğunu belirten Koca, "28 Şubat, darbenin postmodern uygulama örneği olarak tarihteki yerini aldı. Darbenin her türlüsünün karşısında, millet iradesinin yanındayız." ifadelerini kullandı. 

"MİLLİ İRADE SUİKASTI"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 28 Şubat bildirisinin, yakın siyasi tarihe düşürülmüş kara bir leke, temelinde yatan zihniyetle birlikte yok edilmesi gereken bir milli irade suikastı olduğunu belirtti.  Oktay, "28 Şubat bildirisi, yakın siyasi tarihimize düşürülmüş kara bir leke, temelinde yatan zihniyetle birlikte yok edilmesi gereken bir milli irade suikastıdır. Demokrasiyi gerçek anlamda işler hale getiren Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'miz ve daha fazla demokrasi ve özgürlük hedefleyen sivil anayasa çalışmamızla hiçbir vesayete geçit vermedik, vermeyeceğiz." ifadesini kullandı.

"UNUTMADIK, UNUTMAYACAĞIZ!"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, millet iradesinin vesayet altına alınmaya çalışıldığı, demokrasinin, hak ve özgürlüklerin hiçe sayıldığı 28 Şubat'ın unutulmayacağını belirtti. Kurum, Twitter hesabından, Türk siyasi tarihine "postmodern darbe" olarak geçen 28 Şubat sürecinin 24'üncü yılı dolayısıyla paylaşımda bulundu. Bakan Kurum, "Millet iradesinin vesayet altına alınmaya çalışıldığı, demokrasimizin, hak ve özgürlüklerimizin hiçe sayıldığı o karanlık dönemi, 28 Şubat'ı unutmadık, unutmayacağız." ifadesini kullandı.

"TÜRKİYE BİR DAHA DARBE UTANCI YAŞAMAYACAK"

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, 28 Şubat sürecine ilişkin paylaşımında, Türkiye'nin, bir daha darbe utancı yaşamayacağını belirtti.  Gül, Twitter hesabından, Türk siyasi tarihine "postmodern darbe" olarak geçen 28 Şubat sürecinin 24'üncü yılı dolayısıyla paylaşımda bulundu.

"Bin yıl sürecek" denilen 28 Şubat sürecinin ve ilkel uygulamalarının, milletin vicdanında mahkum edilerek, tarihin kirli sayfalarında yerini aldığını vurgulayan Gül, "Türkiye, bir daha darbe utancı yaşamayacaktır. Aziz milletimize ve ülkemize yönelik böyle bir saldırıya asla izin vermeyeceğiz." ifadesini kullandı,

"KINIYORUM"

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "28 Şubat başta olmak üzere millet iradesine yönelen tüm müdahaleleri lanetliyorum." ifadesini kullandı. Destici, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin 1997 yılında, tarihinin en dikkat çekici ve karanlık dönemlerinden birini yaşadığını anımsattı.

AA