23 NİSAN'DA ÇOCUKLAR İÇİN ZİRVE YAPTILAR…

Kayseri K2 Dağcılık ve Kayak İhtisas Kulübü'nün 2021 yılı faaliyet programında yer alan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı anısına Erciyes Dağı zirve tırmanışı , ilimizdeki bazı kulüplerde lisanslı olan 7 dağcının katılımı ile ve başarıyla noktalandı.

23 NİSAN'DA ÇOCUKLAR İÇİN ZİRVE YAPTILAR…

22 Nisan günü öğleden sonra saat 15.00 ‘den itibaren  Erciyes Gençlik Spor Kamp Merkezi’nde  toplandıktan sonra saat 15.30’da hareket ederek  Çobanini mevkii girişinde kamp kurdu. Akşam saatlerinde yapılan  iftar sonrasında erkenden çadırlarına giren ve istirahate çekilen ekip, 23 Nisan günü sahurdan sonra saat 03.45 de Çobanini kamp yerinden hareketle 05.45’de Kahvaltı kayalıklarına ulaştı. Saat  06.00 civarında Şeytan deresi kulvarına giren dağcılar ,  hayli zor şartlara  ve aşırı soğuğa rağmen Doğu  zirveye başarıyla   ulaştı.

SONU İYİ BİTTİ…

Dağda hayli yüksek olan ve geceki soğuk nedeniyle de hayli sertleşen karlı zeminde krampon ve kazma kullanmak zorunda kalan dağcılar, İsmail Yılmaz ‘ın liderliği, ve Mustafa Eliaçık’ın artçılığında saat  08.40’da ilk hedef olan Erciyes Dağı Doğu zirvesine vardılar.

Zorlu hava  şartlarına rağmen  faaliyeti başarıyla taçlandırmak adına tüm çabayı gösteren  ekip, Erciyes Dağı’nın 3.916 metre yüksekliğinde ay yıldızlı bayrağımızı  ve mensup oldukları kulüplerin flamalarını açarak saygı duruşunda bulunduktan sonra İstiklal Marşımızı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramının simgesi olan Andımızı da coşkuyla seslendirdi.

Zirvede biraz dinlenip bol bol fotoğraf çekimi yaptıktan sonra saat 10.00’da aynı kulvardan inişe geçen dağcılar, yumuşayan kar nedeniyle  fazla  sıkıntı yaşamadan  öğle saatlerinde Çobanini girişinde çadır kurdukları  kamp yerine ulaştılar.

Orada çadırlarını söktükten sonra saat 13.10’da Tekir Yaylası’na hareket eden dağcı  ekip , saat 16.20 civarında Gençlik Spor Kamp Eğitim Merkezi önüne vardı. Orada vedalaştıktan ve başka bir etkinlikte yeniden buluşmak üzere  anlaştıktan sonra da araçlarına binerek şehre döndü.

YILMAZ: ‘23 NİSAN ÇOCUKLARIMIZA KUTLU OLSUN !..’

Kayseri K2 Dağcılık ve Kayak İhtisas S Kulübü başkanı  olan ve aynı zamanda bu etkinlikte liderlik görevini üstlenen İsmail Yılmaz gazetemize yaptığı özel açıklamada ‘ Bu faaliyet yani 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı Erciyes zirve tırmanışı, kulübümüzün 2021 yılı faaliyet takviminde yer alıyordu. Ancak, Koronavirüs kısıtlaması nedeniyle diğer illerdeki dağcılarımız katılamadı. Bizler Kayserili dağcılar olarak faaliyeti yaptık ve başarıyla tamamladık. 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı tüm ulusumuza ve çocuklarımıza kutlu  olsun. Bu anlamlı etkinliğe katılan  ekip arkadaşlarıma  duyarlılıkları için teşekkür ediyorum. Sağ olsunlar, var olsunlar !..’ şeklinde konuştu.

 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı  Erciyes zirve tırmanışına katılan dağcılar şunlar :

İsmail Yılmaz ( ekip lideri ) , Nihat Tufan, Mert İsmail Eği,İbrahim Gürlekçi,  İsmet Narkoç, İbrahim Doğruer ve faaliyet sorumlusu- artçı görevini üstlenen Mustafa Eliaçık.