'23 Nisan dünya çocuklarına verilmiş en büyük hediyedir'

Kadın İş Birliğini Geliştirme Derneği Başkanı Dr. Sema Karaoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 101'inci yılı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Dr. Karaoğlu, '23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, insanlığın ortak geleceği olan çocuklara Gazi Mustafa Atatürk tarafından verilmiş en büyük armağandır.' dedi.

'23 Nisan dünya çocuklarına verilmiş en büyük hediyedir'

MECLİSİMİZİN 101. YAŞI KUTLU OLSUN

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 101'inci yılı kutlanıyor. Dr. Sema Karaoğlu da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Karaoğlu, "23 Nisan Anadolu'nun kadim topraklarında bağımsız yaşama iradesinin ortaya konulduğu tarihtir. Kurtuluş mücadelesinin başarıya ulaşmasında büyük rol oynayan Birinci Meclis'te görev alan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve mebusları rahmetle, minnetle ve şükranla anıyorum ve 23 Nisan 1920 de açılan meclisimizin 101'nci yaşını kutluyorum." dedi.

TÜRK GENÇLİĞİ ATATÜRK'Ü UNUTTURMAYA ASLA İZİN VERMEZ

Cumhuriyetin ana ilkelerinin belirlenişinde 23 Nisan’ın bir kilometre taşı olduğunu ifade eden Karaoğlu, Mersin Çamlıyayla İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Bakkal tarafından Nutuk'un dağıtılmasına izin verilmemesini sert bir dille eleştirdi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Bakkal'ın görevden alınmasının yerinde ve uygun bir karar olduğunu belirten Dr. Sema Karaoğlu, "23 Nisan öncesinde Nutuk'u yasaklı kitaplar listesine almak isteyeler; karanlığın ve gericiliğin mevzisinden güç alıyor. Bu vatan hainliğidir. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk'tür ve Atatürk'ün bize bıraktığı miraslardan birisi de NUTUK'tur. Türk Milleti bu tavrı asla unutmaz ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ünden biran olsun feragat etmez. Türk gençliği Atatürk'ü unutturmaya asla izin vermez." diye konuştu.

BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN

Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının Dünya çocuklarına armağan edilmesini de değerlendiren Dr. Karaoğlu, "Dünyada hiç bir ulus yoktur ki çocuklarına bir bayram armağan etsin.Bu yüzden Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışı kadar, çocuklarımıza yani geleceğimize armağan edilen 23 Nisan Türk çocukları için ayrı bir önem taşır.Ulusal Egemenliğimizin 101.yılında bunu bir kez daha anlıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle başta ülkemiz olmak üzere bütün insanlığa çocuk masumluğunda bir bayram, çocuk masumluğunda barış ve huzur diliyorum. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 101'inci yılı kutlu olsun. 23 Nisan başta çocuklar olmak üzere herkese umudu getirsin." ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi