'2022 Yılı Kültepe Kaniş Karum Yılı olmalıdır'

MHP Kayseri Milletvekili, Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Baki Ersoy, Kültür Bakanlığı 2021 yılı bütçesi görüşmeleri kapsamında yaptığı konuşmada Kayseri'nin turizm merkezleri ve turizm alanındaki taleplerini bir bir sıraladı.

'2022 Yılı Kültepe Kaniş Karum Yılı olmalıdır'

Konuşmasına; “Ben, tarihi altı bin yıl önceye dayanan ilk ticari belgelerin gün ışığına çıkarıldığı, İpek Yoluna yol arkadaşlığı yapmış, Selçuklu’ya, Osmanlı’ya kucak açmış bir şehrin, Kayseri’nin milletvekiliyim. Birçok alanda olduğu gibi turizm alanında da sorumluluklarımın farkındayım” diyerek başlayan Ersoy, Kayseri’deki henüz keşfedilmemiş turizm merkezlerinden bahsederek, “Bırakın yurtdışından, şehir dışından gelecek ziyaretçileri, ilimizde Kayserili vatandaşların dahi bilmediği eserler, doğal güzellikler bulunmaktadır” ifadelerini kullanarak, Ar-Ge ve reklam çalışmalarının yetersizliğinden bahsetti.

Konuşmana Yahyalı Kapuzbaşı Şelalelerine master plan yapılarak konaklama imkanlarının genişletilmesi, Erciyes Dağı, Sultan Sazlığı ve Hürmetiçi Sazlıklarının Doğal Güzellikleri ve Soğanlı Vadisinin restorasyon çalışmalarından bahsederek devam eden Baki Ersoy, İpek Yolu üzerinde bulunan kervansarayları da unutmadı. Kervansarayların günümüzde kiraya verildiğinin fakat bu işletmelerin buraları turizm merkezi haline getirmeye güçlerinin yetmediğine değinen Ersoy, devlet desteği talep etti. Konuşmasında il halk kütüphanesinin yetersizliğine vurgu yapan milletvekili Ersoy, Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi içerisine yeni il halk kütüphanesi yapılmasını talep etti.  Son olarak, 2022 yılının Kültepe Kaniş Karum yılı olmasını talep eden Ersoy, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a, “Bu sizden öncelikli talebimizdir” dedi. Kurumsal Haber