2020'nin 'en iyi'leri belli oldu

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti ve ERÜ İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen 2020 yılı medya yarışmalarının ödül töreni yapıldı. Gazetemiz 3 dalda, 4 ödüle lâyık görüldü.

2020'nin 'en iyi'leri belli oldu

GAZETEMİZE 3 DALDA 4 ÖDÜL

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti'nin geleneksel '2020 KGC Ödüllü Medya Yarışması'  ile Erciyes Üniversitesi (ERÜ) İletişim Fakültesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen 'Süleyman Çetinsaya Medya Ödülleri' sahiplerini buldu. Erciyes Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen ödül töreninde gazetemiz; mizanpaj, araştırma-inceleme ve Veli Altınkaya Özel Ödülü dallarında 4 ödüle lâyık görüldü.

Ödül törenine, Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, önceki dönem Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, iş insanı Süleyman Çetinsaya, MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, MHP Kayseri Milletvekili Serkan Tok, ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti (KGC) Başkanı Metin Kösedağ, ERÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Aydın, ilçe belediye başkanları, siyasi parti il başkanları, İletişim Fakültesi akademisyenleri ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

"SEKTÖR-AKADEMİ İŞBİRLİĞİNİ ÖNEMSİYORUZ"

Törenin açılış konuşmasını KGC Başkanı Metin Kösedağ yaptı. Koronavirüsten dolayı yaşamını yitiren Veli Altınkaya ile Süleyman Keskin ailesine başsağlığı dileyen Kösedağ, KGC olarak tüm çalışmalarında İletişim Fakültesi ile işbirliğine özen gösterdiklerinin ifade etti. Kösedağ, "Bu yarışma, İletişim Fakültesi ile işbirliğimizin sadece bir meyvesi. Bunun yanı sıra, iki yıldan bu yana çalışmalarını yürüttüğümüz Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Veli Altınkaya Basın Müzesi de, bu çalışmalardan belki de en değerlisi. Öte yandan, Ağustos ayı ortasında duyurusunu yapacağımız, İletişim Fakültesi'nin yanı sıra Kayseri Tabip Odası'nın da paydaş kurumumuz olduğu 'İnfodemiye Karşı Sağlık Haberciliği' online eğitim programı da, önemsediğimiz projelerimizden. Kayseri Gazeteciler Cemiyeti olarak, saha tecrübesinin yanı sıra, bilimin ve akademinin yol göstericiliğini her daim ön planda tuttuğumuzu, bu nedenle bu tür işbirliklerinin devamının gelmesini arzu ettiğimizi ifade etmeliyim. Bu bağlamda, bugün hem Cemiyetimizin hem de İletişim Fakültemizin yarışmasında ödül almaya hak kazanan meslektaşlarımı ve gazeteci adaylarını canı yürekten kutlar, başarılarının devamını dilerim." ifadelerini kullandı.

"AŞILAMA İSTEDİĞİMİZ RAKAMLARA ULAŞAMADIK"

Kayseri Valisi Şehmus Günaydın ise, pandemiden tek çıkışın aşıyla sağlanabileceğini belirterek, Kayser'de aşılama rakamlarında istedikleri orana ulaşamadıklarını ifade etti. 1 milyondan fazla kişinin aşı hakkı olmasına rağmen, ilde yalnızca 400 bin kişinin aşı olduğunu belirten Günaydın, "Tüm vatandaşlarımızı aşıya davet ediyor. Basın mensuplarımıza da aşı konusunda yaptıkları haberlerden dolayı teşekkür ediyorum. Ayrıca ödül alan gazeteci arkadaşlarımızı da kutluyorum." dedi.

"GAZETECİLİKTE ŞEFFAFLIK ÖNEM KAZANDI"

Önceki dönem Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye ve dünyada telekomünikasyon alanında olan gelişmelerin basın sektöründe iş yapma pratiklerini etkilediğini ifade ederek, "Telekomünikasyondaki gelişmelerle birlikte iş yapma pratiklerinin de hız kazandığı günümüzde özellikle şeffaflık çok önemli bir değer olarak karşımıza çıkmakta. Bunun yanı sıra, son yılarda telekomünikasyondaki gelişmelerin yanı sıra, iklim rejimlerinin değiştiği günlerden geçiyoruz. Basının da kurumların da bu süreçte şeffaf davranarak, çevre vurgusu yapmasını önemsiyoruz." diye konuştu.

"GAZETECİLER ŞEHRİMİZİN TANITIMINDA ÖNEMLİ FAALİYETLER YÜRÜTÜYOR"

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ise, 4 üniversitesi olan, binlerce yıllık medeniyetlere eşlik etmiş olan ve tabii güzellikleri bakımından Türkiye'nin önemli varlıklarına sahip olan Kayseri'nin tanıtımı için basın mensuplarının çalışmalarının önemli olduğunu ifade etti. Büyükkılıç, basın mensuplarına çalışmalarından dolayı teşekkür ederken, ödül alan gazetecileri de kutladı.

İş insanı Süleyman Çetinsaya da, ödül alan gazetecileri kutlayarak, "İletişim Fakültemiz 2005’ten bu yana çok güzel faaliyetlerde bulundu. Pandemi döneminden dolayı 1 buçuk yoldan bu yana çok faaliyet gösteremedi ama bundan sonra eski günlerine döneceğine inanıyorum. Doğru yazan gazetecilere, medya mensuplarına ihtiyacımız var. İletişim fakültemizden böyle gençlerin yetişeceğine inanıyorum." ifadelerini kullandı.

ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış ise, Erciyes Üniversitesi'nin Anadolu'daki tek araştırma üniversitesi olarak başarılarıyla göz doldurduğunu belirten Çalış, İletişim Fakültesi'nin de gerek teknik imkanları gerek alt yapısıyla ülkenin başarılı fakültelerinden biri olduğunu ifade etti. İletişim Fakültesi'nin sahip olduğu imkanlarla sektöre çok sayıda eleman yetiştirdiğini belirten Çalış, ilki düzenlenen Süleyman Çetinsaya Ödülleri yarışmasının da devamını diledi. Çalış, her iki yarışmada ödül alan gazetecileri kutladı.

HIZLI TREN İSTASYONUNA VELİ ALTINKAYA ADI ÖNERİSİ

MHP Milletvekili İsmail Özdemir de ödül alan gazetecileri kutladı. Her geçen yıl gazete tirajları ve sayılarında gerileme görüldüğünü belirten Özdemir, Kayseri'de basın camiasının çalışmaları ile örnek olduğunu dile getirdi. Koronavirüsten dolayı yaşamını yitiren Veli Altınkaya'yı da anan Özdemir, "Basın Müzesi'ne Veli Altınkaya adının verilmesi bizi mutlu etti. Veli Altınkaya sağlığında şehrin sorunları ile çok ilgilenirdi, özellikle son yıllarda hızlı tren konusundaki hassasiyeti biliniyor. 'Hızlı treni görmeden gözüm açık gider.' diyen Veli Abi'mizin anısına, bu çalışmalara hız verilmesi ve hızlı tren istasyonuna kendisinin adının verilmesini arzu ediyoruz." diye konuştu.

VELİ ALTINKAYA ÖZEL ÖDÜLÜ GAZETEMİZE

Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. Haber Müdürümüz Selma Kara KGC Ödüllü Medya Yarışması'nda 'Veli Altınkaya Özel Ödülü', ERÜ Süleyman Çetinsaya Medya Ödülleri Yarışması'nda 'Görünmez Kahramanlar' haberiyle Araştırma-İnceleme Dalı birincisi; Muhabirlerimiz Muhammed Kösedağ ile Ekrem Nazlı ise KGC Medya Ödülleri'nde Mizanpaj dalında birincilik ve ikincilik ödülü aldı.

Her iki yarışmada da ödüle layık görülen isimler şöyle:

KGC MEDYA ÖDÜLLERİ - 2020

VELİ ALTINKAYA ÖZEL ÖDÜLÜ

Selma Kara – Kayseri Anadolu Haber gazetesi

HABER (YAZILI)

Birinci; Murat Asil - Anadolu Ajansı, ikinci; Eren Kan - İhlas Haber Ajansı, üçüncülüğe layık eser bulunamadı.

HABER (GÖRSEL)

Birinci; Gizem Abatay - Kanal 38, ikinci; Abdüssamed Karatoprak - Kay TV, üçüncü - Şeyma Tağar - Kent Türk.

SPOR HABERİ (YAZILI-GÖRSEL)

Birinci; Erhan Kan - Gazete Kayseri; ikinci; Şevket Tekin - Kayseri Haber; üçüncü; Naci Gültekin Şeker - Hunat TV.

MİZANPAJ (TASARIM)

Birinci; Muhammed Kösedağ - Kayseri Anadolu Haber, ikinci; Ekrem Nazlı - Kayseri Anadolu Haber, üçüncü; Abdullah Yiğit - Haber 38.

FOTOĞRAF

Birinci; Ergün Haktanıyan - Anadolu Ajansı, ikinci; Huzeyfe Ulu - Kent Türk, üçüncü; Ali Göç - İhlas Haber Ajansı.

ARAŞTIRMA-İNCELEME-RÖPORTAJ

Birinci; Samed Aydın Sun - Gerçek Haber, ikinci; Emine Duyan - Kanal 38, Zahid Tüzün - Anadolu Ajansı, üçüncü; Enes Ünlü - Kent Türk.

TV HABER PROGRAMCILIĞI

Birinci; Ş. Tuba Çalapverdi - TV 1, ikinci; Halime Demir - Kent Türk, üçüncü; Serap Mucuk - Kanal 38.

ERÜ İLETİŞİM FAKÜLTESİ SÜLEYMAN ÇETİNSAYA ÖDÜLLERİ

YAZILI-DİJİTAL MEDYA

Araştırma - İnceleme Dalı; 'Görünmez Kahramanlar' adlı eseriyle, Kayseri Anadolu Haber gazetesinden Selma Kara.

Söyleşi Dalı; 'fıap'tan Altın Madalya Kazanan İlk Türk Kadın Fotoğrafçı: Nihan Büyüksural' adlı eseriyle, Gazete ERÜ'den Melisa Karmış.

Fotoğraf Dalı; 'Emekli Olduğu Hastanede Koronavirüse Yakalanan Annesine Refakat Ediyor' adlı eseriyle, Demirören Haber Ajansı'ndan Olcay Düzgün.

GÖRSEL-İŞİTSEL MEDYA

Haber Programı Dalı; 'Ateşe Yürüyen Cesur Kadınlar' adlı eseriyle, TV1'den Şeyda Tuba Çalapverdi.

Kültür-Sanat Programı Dalı; 'Sağırlara Radyo' eseriyle, ERÜ Radyo Atölyesi'nden Nazrin Mammadli.

MANSİYON

'Heykeltıraş, Seramik Sanatçısı ve Yazar Neşe Koçak'ın Kalıpları Yıkan Öyküsü' adlı eseriyle Dünya gazetesinden Hilal Sönmez.

NURCAN ÇETİNSAYA ÖZEL ÖDÜLÜ

'Kadın Gazetecilere Sorduk' adlı eseriyle, KAY TV'den Şevket Tekin.

>>Haber Merkezi