2 MART'I BAYRAM İLAN ETTİK

'Yeni kontrollü normalleşme süreci'ni değerlendiren Lokantacı ve Pastacı Odası Başkanı Altan Aydemir, 'Bugün bizim bayramımız, yeni iş yeri açıyor gibi heyecanlıyız.' dedi.

2 MART'I BAYRAM İLAN ETTİK

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, 'Yeni kontrollü normalleşme süreci'nin başladığını açıklamasının ardından, en çok sevinen kesimlerden biri, Haziran ayında dükkanları açılıp Kasım'da tekrar kapanan lokantacı ve pastacı esnafı oldu.

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Kayseri'de, lokantacı ve pastacı esnafı yaklaşık 3 aydır dükkanlarını açamadı. Bu süreçte, Kayseri Lokantacı ve Pastacılar Odası'na kayıtlı 860 esnaftan 158'inin kepenk kapattı. Zorlu geçen yaklaşık 100 günün sonunda esnafın beklediği karar nihayet geldi.

"SANKİ İŞE SIFIRDAN BAŞLIYORUZ"

Konuyla ilgili olarak gazetemize değerlendirmede bulunan değerlendiren Lokantacı ve Pastacı Odası Başkanı Altan Aydemir, kararın kendilerini çok memnun ettiğini belirterek, "Bu, uzun zamandır beklediğimiz bir karardı. Biliyorsunuz, 100 güne yakındır esnafımız bu günü bekliyor. O nedenle lokantacı esnafının bayramı diyebiliriz. Sanki iş yerlerimizi yeni açıyormuşuz gibi, erkenden dükkanlarımızı açtık, her yeri temizledik, alışverişimizi yaptık ve müşterilerimizi beklemeye başladık." dedi.

"TÜM KURALLARA HARFİYEN UYUYORUZ"

Kararlar doğrultusunda 07.00 ile 19.00 saatleri arasında çalıştıklarını söyleyen Aydemir, "İşletmelerimizde yüzde 50 kapasiteyle müşteri kabul ediyoruz, ayrıca Haziran-Kasım döneminde olduğu gibi masa aralıklarımızı 1 buçuk metre mesafesinde tutuyoruz. Cumhurbaşkanımız bilgilendirmeyi yaptığı anda üyelerimizi aradık ve hijyen kurallarını hatırlattık. İşimiz gereği zaten hijyen kurallarına uyuyoruz, ancak bu dönemde daha çok dikkat etmemiz gerekiyor." diye konuştu.

"TURUNCUYU MAVİ YAPMAK BİZİM ELİMİZDE"

Bu süreci kolay atlatmanın kendi ellerinde olduğunu hatırlatan Aydemir, "Kayseri şu anda turuncu renkte, yani riskli iller statüsündeyiz. Ancak bunu maviye çevirmek bizim elimizde. Lokantacı esnafımız zaten kurallara riayet ediyor ama biz yine de bilgilendirmelerde bulunuyoruz. Bu süreci, maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyarak hep birlikte atlatacağımıza inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

Selma Kara