10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutlandı

Kayseri'de resmi kurum ve sivil toplum kuruluşu yöneticileri 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebeti ile kutlama mesajı yayınladı.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutlandı

-Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. 
Vali Günaydın, "Üstlendikleri görevleri, her koşulda başarıyla sürdürmeye çalışan, bilginin doğru ve hızlı iletilmesinde, güvenli ve objektif olmasında ve ilimizin kalkınmasında, sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda gelişmesinde de önemli katkılar sağlayan yerel basınımızın büyük bir özveri içerisinde çalışmaları toplum nezdinde takdirle karşılanmaktadır" ifadesinde bulunduğu mesajını şu şekilde sürdürdü: 
"Kamuoyunu bilgilendirmek adına doğru haber verme, tarafsızlık, objektiflik, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi değerleri içerisinde bulunduran önemli bir mesleği icra eden gazeteci arkadaşlarımız, vatandaşın en doğal hakkı olan zamanında doğru ve eksiksiz bilgi almalarını sağlayarak milletin vicdanına ses olmaktadırlar. Bu doğrultuda, kamu hizmeti yapan çalışan gazetecilerimizin, ilimizin gelişmesinde ve ilerlemesinde tespit ettikleri hususları bizimle paylaşmalarından ve vatandaşlarımızın sesi olmalarından dolayı kendilerine teşekkür ettiğimi ifade etmek istiyorum. 
Günün her saatinde haber peşinde koşan, zor şartlar altında çalışıp, sorumluluk duygusu içinde toplumu aydınlatan, halkın talep ve beklentilerini yansıtarak önemli bir kamu görevini yerine getiren, ilimizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesine gündeme taşıdıkları konularla katkı sağlayan değerli basın çalışanlarının '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor, ilimize ve ülkemize verdikleri hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyor, faydalı ve başarılı çalışmalarının devamını diliyorum." 
 
-Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik: "Huzurlu şehir huzurlu basın" 
 
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yaptığı açıklamada toplumun huzur ve mutluluğunun temininde medyanın da çok önemli görev üstlendiğini söyledi. Başkan Çelik, bu doğrultuda fedakarca görev yapan tüm basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik etti. 
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, demokratik hukuk devletinin yerleşmesinde, toplumun haber alma hakkının temininde ve huzur ortamının güçlenmesinde basının çok önemli bir yeri olduğunu dile getirdi. Kayseri basınının bu amaçlar doğrultusunda fedakarca görev yaptığını vurgulayan Başkan Çelik, bu yönde gösterilen gayreti takdir ve teşekkürle karşıladıklarını belirtti. 
Gazetecilerin şehirlerin gelişmesine de önemli katkılar sağladıklarını dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, insanlar arasında olduğu gibi medya kuruluşları ve gazeteciler arasında da görüş ayrılıkları olabileceğini belirtti; ancak aslolanın vatanın bölünmez bütünlüğü, toplumun birlik ve beraberliği olduğunu söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, “Bu duygu ve düşüncelerle yazılı, görsel, işitsel ve sosyal medya organlarında görev yapan tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik ediyor, aileleriyle birlikte huzurlu ve mutlu bir hayat diliyorum” diye konuştu. 
 
 
-Melikgazi Belediye Başkanı ve Kayseri Büyükşehir Beleidye Başkan Adayı Memduh Büyükkılıç: "Kamuoyunu aydınlatmak üzere gece gündüz demeden fedakarca görev yapan, yaptığımız hizmetleri şehrimize, ülkemize ve dünyaya tanıtarak bizlerin ayrılmaz parçası olarak gördüğümüz gazeteci dostlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum"
 
-Kocasinan Belediye Başkanı Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar: Basın çalışanlarının halkın sesi olduğuna vurgu yaptı. 
Başkan Çolakbayrakdar mesajında; şu ifadelere yer verdi: “Son derece dinamik bir meslek olan gazetecilik, haberleri en doğru şekliyle kamuoyuyla paylaşma misyonu taşımaktadır. Bunun yanı sıra bu mesleği yapan gazeteci kardeşlerimiz, düşünceleri ve yorumları ile demokrasinin güçlenmesine katkı sunmakta, yaşanan sorunları ve yapılan çalışmaları gündeme taşıyarak idarecilerin çalışmalarına yardımcı olmaktadırlar. Kalemini her zaman doğrudan yana ve doğru şekilde kullanarak kamuoyunu aydınlatan, bu yolda her an haber peşinde koşan basın çalışanları, halkımızın talep ve beklentilerini yansıtarak da kamusal bir görevi yerine getirmekte ve toplumun sesi olmaktadırlar. Böylesi önemli bir vazifeyi üstlenmiş olan basın çalışanlarının hassasiyetlerinden bazıları da şüphesiz ki; meslek etiğinin çiğnenmemesi, insanların kişilik haklarına saygı gösterilmesi konusudur. Bu hassasiyetlere özen göstererek, çok zor şartlar altında vatandaşın haberi alabilmesi için canla başla çalışan basın mensuplarının, harcadıkları çabayı görmemek ve takdir etmemek mümkün değildir. 
Bu duygu ve düşüncelerle, ilimizin ve Kocasinan’ımızın sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmelerine çalışmalarıyla katkı sağlayan değerli basın çalışanlarımıza teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum. İlimizde şevkle, fedakarca çalışan, işini hakkıyla yapmak için çabalayan tüm basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü en içten dileklerimle kutlar, güzel haberlere ulaşmalarını dilerim.” 
 
-Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar: "Çalışan gazetecilerin emekleri önce bir beldenin ve dolayısı ile de ülkenin gelişimine çok büyük katkı sağlamaktadır. Basın mensupları son derece hassas bir görevi yerine getiriyor, toplumun gören gözü, duyan kulağı olarak görev yapıyorlar. Onlar toplumda yaşanan olayların şahitleridirler. Toplum onların şahitliği ile bilgileniyor, öğreniyor. 
Gazetecilik mesleği, toplumsal bilinci arttırmak, güçlendirmek ve kamu yararına her zaman ön planda tutmak açısından önemli bir yere sahiptir. Bu nedenle kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi ve olayların anlık olarak servis edilmesi adına önemli bir görev üstlenmektedirler. Toplumun gelişimi ve kalkınma süreci de basın çalışanlarının desteği ile daha hızlı olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle ülkemizin ve şehrimizin sorunlarına değinen, gerek yerel gerek ulusal çapta tanıtımını yapan basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlar, özel hayata saygılı bir anlayışla çalışmalarını sürdüren bütün basın mensuplarına başarılarının devamını dilerim."
 
-Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış: Mesajında, demokratik ülkelerin vazgeçilmez unsurlarından biri olan basın ve gazetecilik mesleğinin sadece halkın haber alma özgürlüğüne katkı sağlamakla kalmayıp; kamuoyunu ilgilendiren sorunların çözümünde önemli rol üstlendiğini kaydetti. 
Rektör Çalış, “Tarafsız, özgür ve ilkeli bir şekilde görevini yürüten, milletimizin ve devletimizin hassasiyetlerini ön planda tutan, basın etik kurallarına bağlı basın, toplumun kalkınması ve gelişimine de katkı vermektedir. O yüzden basınsız ve medyasız bir toplum düşünülemez. Biz basınımızı ve medyamızı önemsiyor ve sürekli yanlarında olmaya çalışıyoruz. Bu vesileyle mesai mefhumu gözetmeksizin fedakârca görev yapan tüm gazetecilerin ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü’ kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.  
 
-Kayseri Üniversitesi (KAYÜ) Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa: Mesajında, demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından biri ve en önemlisi olan basının, halkın haber alma özgürlüğünü sağlayan en etkili araç olduğunu kaydetti. 
Rektör Karamustafa, “Gazetecilik mesleği zor, bir o kadar da gayret gerektirir. Yaptıkları iş kamu görevi niteliğindedir. Kamuoyunun tarafsız ve objektif bir şekilde bilgilendirilmesinde önemli görevi bulunan gazeteciler, halkın bilinçlenmesinde de etkin rol üstlenmektedir. Basın meslek ilkelerine ve etik değerlere uyan, devletimizin ve milletimizin hassasiyetleri ile milli birlik ve beraberliğimizi sürekli göz önünde bulunduran gazetecilerin, çalışma koşullarının düzeltilmesi ve sorunlarının çözümü temel dileğimizdir. Bu vesileyle mesai mefhumu gözetmeksizin çalışan tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor ve çalışma hayatlarında başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı. 
 
- Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci: “Kamuoyunun doğru ve eksiksiz bilgilendirilmesini ilke edinmiş tarafsız ve özgür basın, demokratik, şeffaf ve gelişmiş devletlerin önemli güçlerinden biridir. 
Gazetecilikfedakarlık ve sorumluluk isteyen zor bir meslektir. Zamana karşı ve stres altında işlerini icra eden basın mensuplarımız, düzenli bir mesaisi olmadan, doğru haberi halka ulaştırmak için büyük gayret sarf etmekte ve bu anlamda kamusal bir görevi de yerine getirmektedirler. Bu sorumlulukların bilinciyle en zor şartlara rağmen görevlerini yerine getirmeyi amaçlayan gazetecilerin bu çabaları hiç kuşkusuz takdire şayandır. 
İnanıyorum ki, basın kuruluşları ve basın çalışanları, kişi hak ve hürriyetlerine saygılı, hızlı ve objektif habercilik anlayışı ile kamu vicdanının sesi olmaya devam edeceklerdir.Bu anlamda tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü en içten duygularımla kutluyor, sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yıl geçirmelerini temenni ediyorum.” 
 
-Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy: Gazeteciliğin toplum üzerindeki önemine değinen KTO Yönetim Kurulu Başkanı Gülsoy mesajında şu ifadelere yer verdi: 
“Toplumun gerçekleri öğrenmesi ve düşüncelerini duyurmasında en etkili araçlardan biri olan gazetecilik; doğruluk, tarafsızlık, objektiflik, özel hayata saygı gibi değerleri içinde barındıran müstesna bir meslektir. 
Toplumların aydınlanmasında önemli rol oynayan gazeteciler; ilkeli ve tarafsız görev anlayışı ile toplumu ülke ve dünya gerçekleriyle buluşturarak insanların sosyal, siyasal, kültürel anlamda gelişmesine katkı sunmaktadır. 
Gazeteciler, şartlar ne olursa olsun eksiksiz ve doğru haber akışı ile halkın bilgilendirilmesini sağlayarak; demokratik ve şeffaf toplum olmanın önceliklerini yerine getirmektedir. En önemli görevi toplumun çıkarını savunmak olan bu önemli mesleği icra eden arkadaşlarımızın, Ulu Önder Atatürk'ün; “Gazeteciler, gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini samimiyetle yazmalıdır” ilkesinden vazgeçmeden aynı duyarlılıkla görevlerini devam ettirerek her daim kamu yararını gözeteceklerine inanıyorum. 
Bu duygu ve düşüncelerle öncelikle halkın gözü, kulağı, sesi olarak görevini zaman mefhumu gözetmeksizin büyük özveri ile yerine getiren yerel basın temsilcilerimiz başta olmak üzere mesleğine gönül veren tüm basın mensubu arkadaşlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum." HABER: İHA