Yunanistan Vatandaşlığı yolunda Golden Visa Yatırımı

The Get Golden Visa'nın direktörü Charles Taylor Harris'in açıkladığına göre Yunanistan Golden Visa alanların sayısı 2012'den beri 5000'i buldu. Yunanistan Golden Visa'ya en yüksek talep Çinliler, Araplar ve Ruslar'dan oldu. Yunanistan Programının talep ettiği yatırım miktarı 250 000 euro bu da demek oluyor ki 2012'den beri Yunanistan'da 5000'den fazla yabancı 250.000 euro ve üzeri yatırım yaparak buradan Golden Visa alma hakkı kazandı.

Yunanistan Vatandaşlığı yolunda Golden Visa Yatırımı

The Get Golden Visa’nın direktörü Charles Taylor Harris’in açıkladığına göre Yunanistan Golden Visa alanların sayısı 2012’den beri 5000’i buldu. Yunanistan Golden Visa’ya en yüksek talep Çinliler, Araplar ve Ruslar’dan oldu. Yunanistan Programının talep ettiği yatırım miktarı 250 000 euro bu da demek oluyor ki 2012’den beri Yunanistan’da 5000’den fazla yabancı 250.000 euro ve üzeri yatırım yaparak buradan Golden Visa alma hakkı kazandı.

Yunanistan Vatandaşlığı’na hak kazanmak için yatırımcıların kalıcı oturma iznini elde ettikten sonra gerekli yasal oturum süresini tamamlamaları gerekiyor. Dil ve kültür testlerini geçip, Yunanistan’da vergi mükellefi oluranız Yunanistan Vatandaşlığı elde etmek için önünüzde yasal bir engel kalmamış oluyor.

Yine verilere bakıldığında Golden Visa’nın ilk günlerinden bugünlere kadarki fark olarak yıllık 400 ailelik bir yatırımcı artışı olduğu görülüyor.

Bu durum daha da hızlanarak gelişmeye devam edecek gibi duruyor. Bu umutların sebebi olarak duran gelişmeler arasında yeni kurulan hükümetteki göç bakanının yeni politikaları sıralanabilir. Politikalar genel anlamda yabancı merkezli yatırımların ülke ekonomisini ne kadar besleyeceği üzerine kurulu.

Örneğin Yunanistan’da bir bankada 400 000 euroluk devlet bonosu taşıyan kişinin hem kendisi hem de aile bireyleri adına beş yıllık oturma alma şansı bulunuyor.

Bu miktar aynı zamanda mülklerde de geçerli durumda.

Yunanistan Golden Visa bu anlamda hızla ilerlemeye devam edecek gibi duruyor. Bugüne kadar arttırdığı 1.5 milyar euroluk yükselişi katlaması da beklentiler arasında sayılıyor. Yatırım sonrası Yunanistan vatandaşlığı için de yatırımcılar oldukça istekli.