YEŞİL BİNADA LİDER TÜRKİYE 'NİN BİR PAYDAŞI DA KAYSERİ

Yeni nesil ve modern çağ ile doğayı birbirine kaynaştıran yeşil binalar konusunda Avrupa'da ilk sırada yer alan Türkiye'nin bu liderliğinde İstanbul, Ankara gibi illerle beraber Kayseri de paydaş oluyor.

YEŞİL BİNADA LİDER TÜRKİYE 'NİN BİR PAYDAŞI DA KAYSERİ

“Leadership in Energy and Environmental Design” (LEED) adlı Amerikan Yeşil Binalar Konseyi tarafından oluşturulmuş yeşil binaların derecelendirilmesini sağlayan sertifika sisteminde Türkiye, 348 sertifika ile Avrupa’da lider ülke olarak kayıtlara geçerken, Türkiye’nin bu konudaki liderliğine Kayseri de katkı sağladı. 348 sertifika ile Avrupa’da lider olan Türkiye’yi 340 sertifika ile Almanya takip etti.
 
AGÜ, KAYSERİ’DEKİ İLK LEED SERTİFİKALI KURUM
 
Türkiye’nin Avrupa liderliği konusunda paydaş olan Kayseri’de, LEED sertifikasına sahip olan Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ), Kayseri’de ilk LEED sertifikasına sahip olan kurum olarak dikkatleri çekiyor. Kendisini ‘Türkiye'de 3. Nesil Üniversitelerin Öncüsü’ olarak tarif eden ve Türkiye’deki ilk vakıf destekli devlet üniversitesi olan Kayseri Abdullah Gül Üniversitesi, ERKE’nin yeşil bina danışmanlığında Amerika Yeşil Binalar Konseyi (USGBC) tarafından verilen BD+C: New Construction (Yeni Binalar) kategorisinde 51 puan alarak LEED Silver Sertifikası almaya hak kazanmıştı.
 
KAYSERİ DAHA DA SÖZ SAHİBİ OLMALI
 
Gerek iklim koşulları gerekse bitki örtüsü tipi nedeniyle çok fazla orman ve yeşil alanı bulunmayan Kayseri’nin, konutlaşmada bir beton yığını görünümü aldığı dikkatleri çekerken, Kayseri’nin yeşil bina konusunda daha da söz sahibi olması gerektiği öne çıkıyor. Özellikle yüksek katlı dikey mimarinin popüler olduğu Kayseri’de, ruhsuz ve itici beton binalara yeşilin de entegre edilmesi gerektiği görülüyor. HABER: KAAN AKBAŞ