YENİ NESİL GAZETECİLİK EĞİTİMLERİ BAŞLADI

Basın İlan Kurumu (BİK) ile Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) işbirliğinde hazırlanan yeni nesil gazetecilik projesinin eğitimleri başladı Kayseri Gazeteciler Cemiyeti'nde (KGC) başladı.

YENİ NESİL GAZETECİLİK EĞİTİMLERİ BAŞLADI

Üç hafta süreyle Kayseri Gazeteciler Cemiyeti hizmet binasında gerçekleştirilecek olan eğitimlerin başlangıcında konuşma yapan Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya, eğitim için gelen öğrencilerle tecrübelerini paylaşırken, basın sektörü, sorunları ve gazetecilik ile ilgili bilgiler de verdi. Açıklamalarında yeni nesil gazeteciliğin önemine vurgu yapan Başkan Altınkaya, artık dijital gazeteciliğin revaçta olduğunu ifade ederek, öğrencilere bu konuda kendilerini geliştirmeleri tavsiyesinde bulundu. Altınkaya sözlerini öğrencilere başarılar dileyerek bitirdi. 
 
25 ÖĞRENCİ EĞİTİM ALACAK
 
Konuya ilişkin Basın İlan Kurumu Kayseri Şube Müdürü Ramazan Çırakoğlu’ndan edindiğimiz bilgilerde ise Kayseri’de gerçekleştirilen projede 25 öğrencinin eğitim göreceği öğrenilirken, öğrencilerin iletişim bölümü ile liselerin grafik ve fotoğraf bölümlerinden mezun gençlerden oluştuğu belirlendi.
 
İSTİHDAM SAĞLANACAK
 
Türkiye İş Bulma Kurumu’nun (İŞKUR) İşbaşı Eğitim Programı kapsamında değerlendirilen projede eğitimlerini bitirip başarılı olan katılımcılara Kayseri’de yer alan basın işletmelerinde işbaşı yapma imkânının sağlanacağı bildirildi. HABER-FOTO: KAAN AKBAŞ