VALİLİĞİN YENİ SİTESİNDE KÜLTÜR VE TURİZME VURGU

Kayseri Valiliği'nin yeni valisi ile birlikte yenilenen web sitesinin Kayseri'nin kültür ve turizm değerlerini ön plana çıkarır şekilde olduğu dikkatleri çekti.

VALİLİĞİN YENİ SİTESİNDE KÜLTÜR VE TURİZME VURGU

Yenilenen valilik web sitesinde Kapuzbaşı Şelaleleri, Erciyes gibi turizm ve doğa değerleri ile Kültepe, Hunat Cami gibi tarih ve turizm değerlerinin yanı sıra yemek kültürünün de öncelendiği kayıtlara geçti.
 
VALİ VE YÖNETİM BÖLÜMÜ DAHİ GERİ PLANDA YER ALDI
 
Web sitesinde il valisi ile yönetimine ait bölümün dahi sıralamada Kayseri’nin kültür ve turizm değerlerinin gerisinde yer aldığı dikkatlerden kaçmazken, bu tutum, Kayseri’nin söz konusu değerlerine verilen önemin vurgulanması şeklinde yorumlandı.
GÖRSELLİĞİ YÜKSEK WEB SİTESİ
 
Kayseri Valiliği’nin yenilenen resmi web sitesinin, daha önceki web sitelerinden farklı olduğu ve görsel öğelerin daha fazla olduğu görüldü. Yenilenen web sitesinin bu anlamda gerek Kayseri’nin tanıtımına gerekse web sitesinin çekiciliğine katkı sağladığı dikkatlerden kaçmadı. 
 
KAYSERİ TURİZM TESİSLERİNDEKİ YATAK SAYISINDA 44 İLİ GERİDE BIRAKTI
 
Kayseri turistler için konaklama tesislerindeki toplam yatak sayısında 44 ili geride bıraktı.
 
Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan elde edilen son bilgilere göre Kayseri’de turistlerin konaklaması için tahsis edilen yatak miktarının toplam 5 bin 164 olduğu öğrenilirken, Kayseri’nin söz konusu miktar ile Kayseri, 44 ili geride bıraktı. 
 
KAYSERİ İÇİN YETERSİZ
 
Kayseri’nin söz konusu turizm potansiyeline bakıldığında gerek turist sayısının, gerekse turistlere konaklama imkanı sağlayacak tesis ve yatak sayısının yetersiz olduğu görülüyor. Kayseri’nin kendi turizm ve kültür varlıkları ile hemen yanı başındaki Kapadokya bölgesinin de bulunması turizmden daha fazla istifade edebilme potansiyelini gözler önüne seriyor. HABER: KAAN AKBAŞ