'ULAŞIMDAKİ HİZMETİMİZLE ÖRNEK OLACAĞIZ'

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Otobüsçüler Esnafı Odası tarafından verilen iftarda halk otobüsçüleriyle bir araya gelerek ulaşımla ilgili mesajlar verdi. Başkan Büyükkılıç, toplu ulaşım hizmetinin en kaliteli şekilde verilmesi için otobüsçü esnafı ele el ele gönül gönüle olacaklarını belirtti.

'ULAŞIMDAKİ HİZMETİMİZLE ÖRNEK OLACAĞIZ'

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Otobüsçüler Esnafı Odası Başkanı Ahmet Erkan tarafından karşılandı. İftara Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Övüç ile Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi 19. Bölge Birliği Başkanı Mustafa Alan da katıldı. Başkan Memduh Büyükkılıç, otobüsçü esnafının yoğun ilgi gösterdiği iftarda bir konuşma yaparak ulaşımın kalitesine değindi.
 
Kaliteli hizmet vermek için bir ve beraber olmak gerektiğini ifade eden Başkan Büyükkılıç, “Birbirimizin ve şehrimizin kıymetini bileceğiz. Dedikodulara, boş laflara itibar etmeyeceğiz. Önümüze ve işimize bakacağız. İnsanlar bizlerden güzel ve kaliteli hizmet bekliyor. Sizlerle el ele, gönül gönüle insanlara hizmet edip, onların gönüllerinde yer edinip, dualarını almaya gayret göstereceğiz” dedi. Otobüsçülerin halkla birebir muhatap olduklarını ve bu nedenle örnek olmak için çok daha fazla gayret göstermeleri gerektiğini vurgulayan Başkan Memduh Büyükkılıç, “Siz alın teriyle gece demeden, gündüz demeden fedakar bir şekilde koşturuyor, evinize ekmek götürüyorsunuz. Kayserimizin güzel insanlarına hizmet ediyorsunuz. Hep birlikte örnek olmaya devam edeceğiz. Güven vereceğiz. Bundan önce bunu sağladınız, bundan sonra da daha fazla sağlayacağız” diye konuştu.
 
ÜRETİM İÇİN BÜYÜKŞEHİR’DEN FEDAKARLIK
 
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Beydeğirmeni Bölgesi’nin bir an önce faaliyete geçmesi ve şehrimizin hayvancılığın merkezlerinden biri haline gelebilmesi amacıyla önemli bir karar aldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, daha önce metrekaresi 35 TL+KDV olarak belirlenen Beydeğirmeni Besi Bölgesi’ndeki arsaların metrekare fiyatını 25 TL+KDV’ye düşürdüklerini söyledi. Başkan Büyükkılıç, şehrimize önemli bir üretim merkezi kazandırmak için bu kararı aldıklarını belirtti.
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Beydeğirmeni Besi Bölgesi’nin ülkemizin en önemli üretim merkezlerinden birisi olabilmesi için toplantı üzerine toplantı yapıyor. Geçen hafta Ticaret Borsası Başkanı Recep Bağlamış ve Kayseri Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Ercan Aras ile Büyükşehir Belediyesi bürokratlarının katılımıyla bir toplantı yapan Başkan Büyükkılıç, bu hafta ikinci bir toplantı daha gerçekleştirdi ve Beydeğirmeni konusunda almış oldukları önemli kararı kamuoyu ile paylaştı.
 
Beydeğirmeni Besi Bölgesi’nin daha aktif ve fonksiyonel olması ve bir an önce hayata geçirilmesi için gayretler gösterdiklerini ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, “Gerek Borsamız, gerekse Kırmızı Et Üreticilerinin beklentilerinin farkındayız. Bizler katma değer sağlayacak ve istihdama vesile olacak üreticiler lehine fedakarlığa hazırız. Ancak maliyet ve altyapı konusunda hareket kabiliyetimiz sınırlı. Buradaki ücretleri tekrar değerlendirdik ve şartlarımızı zorlayarak 25 TL +KDV olarak karar verdik. En kısa sürede talepler toplanacak ve tahsisleri yapacağız. Bir an önce Beydeğirmeni projemizi aktif hale getirerek şehrimize önemli bir üretim merkezi kazandıracağız” dedi.
 
Ticaret Borsası Başkanı Recep Bağlamış ve Kayseri Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Ercan Aras da yaptıkları açıklamalarda Başkan Büyükkılıç’a üreticiyi dinleyerek vermiş olduğu karar nedeniyle teşekkür ederek, projenin bir an önce hayata geçirilmesi için çalışacaklarını söylediler.
 
İLÇELERE YATIRIMLAR PLANLANIYOR 
 
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, ilçelere yapılacak olan yatırımlarla ilgili planlama toplantılarına devam etti. Daha önce Pınarbaşı, Özvatan, Sarıoğlan ve Sarız ilçeleri için toplantılar yapan Başkan Memduh Büyükkılıç, Hacılar, Felahiye, Bünyan, Akkışla ve Tomarza Belediye Başkanları ile de bir araya geldi.
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, ilçelerle yapmış olduğu yatırım toplantılarına Hacılar Belediyesi ile başladı. Toplantıya Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan ve Büyükşehir Belediyesi bürokratları katıldı. Başkan Özdoğan, Hacılar ilçesinin ihtiyaçlarına ilişkin bilgiler aktardı.
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, daha sonra Felahiye Belediye Başkanı Vural Coşkun ile bir toplantı yaptı. Başkan Coşkun, toplantıda Felahiye’nin taleplerini içeren bir dosya sundu.
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükkılıç, günün üçüncü yatırım toplantısını Bünyan Belediyesi ile yaptı. Toplantıya Bünyan Belediye Başkanı Özkan Altun katıldı. Toplantıda önümüzdeki dönemde Bünyan’a yapılacak olan hizmet ve yatırımlar ele alındı.
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükkılıç, daha sonra Akkışla ilçesi için planlama toplantısı yaptı. Toplantıya İlçe Belediye Başkanı Ayhan Arslan katıldı ve toplantıda Akkışla’ya yapılması planlanan hizmet ve yatırımlar ele alındı.
 
Başkan Memduh Büyükkılıç, günün beşinci yatırım toplantısını Tomarza Belediyesi ile yaptı. Toplantıya Tomarza Belediye Başkanı Davut Şahin katıldı ve ilçesinin taleplerine ilişkin bilgi verdi.
 
Yatırım toplantılarının ardından bir açıklama yapan Başkan Memduh Büyükkılıç, “İlçe belediyelerimizle yapacağımız işlerle ilgili bir araya geldik. Hacılar, Bünyan, Felahiye Akkışla ve Tomarza Belediye Başkanlarımızla gerekli çalışmaları yaptık. Talepleri doğrultusunda ve imkanlarımız ölçüsünde ilçelerimizde yaşayan hemşehrilerimizin daha güzel hizmetlerle buluşması için gerekeni yapacağız” dedi.
 
BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ, DAMLA GÖNÜLLÜLERİ İLE BİRLİKTE
 
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen Damla Gönüllülük Hareketi üyesi gençler Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ı ziyaret ettiler. Başkan Büyükkılıç, ziyarette gençlerin bilinçli olarak yetişmelerinin önemini vurguladı.
 
Damla Gönüllülük Hareketi’nin ziyaretinde Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici, Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Salih Köse ve hareketin üyesi gençler yer aldı. Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici, Kayseri’deki Damla Gönüllülük Hareketinde 23 Türk ve 5 yabancı öğrencinin bulunduğunu belirtti. Emekli Öğretim Üyesi Mehmet Salih Köse de tamamen gönüllük esaslı bir çalışma yaptıklarını belirterek, uluslararası Damla Projesinin 7 yıldır devam ettiğini söyledi.
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç da gönüllük kavramı üzerinde durarak, “Gönüllülük olmada hiçbir iş yapılamaz. Yük olarak görülen iş, karşısındakine de kendisine de yük olur. Hizmet verdiğiniz kesime de eziyet olur. Biz olaylara böyle bakıyoruz. Her alanda işimizi severek yapmalıyız. Sevgili gençlerimizin bu bilinçle yetiştirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
 
Başkan Büyükkılıç daha sonra öğrencilerle konuşarak Damla Gönüllük Hareketi ve bu hareketin çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı. Ziyaret sonrası Büyükşehir Belediyesi Başkanlık girişinde hatıra fotoğrafı çekildi ve harekete mensup bir genç Başkan Büyükkılıç’ın yakasına rozet taktı.
 
BÜYÜKŞEHİR, RAMAZAN ETKİNLİKLERİNİ İLÇELERE TAŞIYOR
 
Büyükşehir Belediyesi, Kayseri Dünya Ticaret Merkezi’nde oluşturduğu Ramazan etkinliklerinin yanı sıra kent merkezine uzak mahalleler ve ilçelerde de Ramazan’a özel etkinlikler gerçekleştiriyor.
 
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Ramazan’ın ruhuna uygun etkinliklerle Kayseri’nin dört bir tarafında Ramazan gecelerinin birlik beraberlik içerisinde geçirilmesine vesile oluyor. Büyükşehir Belediyesi’nin Kayseri Dünya Ticaret Merkezi’nde oluşturduğu Ramazan etkinlikleri büyük bir ilgiyle devam ederken, şehir merkezine uzak mahalleler ve ilçelere de birbirinden güzel etkinlikler taşınıyor.
 
Ramazan etkinlikler, bugüne kadar Hacılar, Develi, İncesu ve Yeşilhisar ilçeleriyle Talas-Anayurt, Eskişehir Bağları, Ağırnas, Mimsin, İldem, TOKİ, Erkilet, Yenişehir, Belsin ve Yemliha mahallelerinde yapıldı. Ramazan etkinlikleri Yahyalı, Felahiye, Özvatan, Sarıoğlan, Tomarza, Bünyan, Akkışla, Pınarbaşı, Sarız ve Develi ilçeleriyle devam edecek. Etkinlikler, ilçelere Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan sosyal yaşam merkezlerinde gerçekleştiriliyor. Ramazan etkinlikleri çerçevesinde Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı konser veriyor, ilahiler seslendiriliyor, Karagöz ve Hacivat sahne alıyor, orta oyunu gösterisi sunuluyor ve çocuklara yönelik çeşitli yarışmalar yapılıyor. Büyükşehir Belediyesi’nin Ramazan etkinlikleri gittiği her mahalle veya ilçede büyük ilgi görüyor. BÜLTEN