ULAŞIM PROJELERİ HIZ KESMİYOR

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, ulaşım projelerine hız kesmeden devam ettiklerini söyledi. Başkan Büyükkılıç, Şehir Hastanesi önünde sürdürdükleri katlı kavşak çalışmalarının yanı sıra, hastane için alternatif bir yol da yaptıklarını açıkladı.

ULAŞIM PROJELERİ HIZ KESMİYOR

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, bir ay önce Şehir Hastanesi’ni ziyaret ederek hastanenin sirkülasyonuna ilişkin brifing almış ve Hastane Başhekimi Prof. Dr. İlhami Çelik ile birlikte kuş bakışı olarak ulaşımı takip etmişti.  Başkan Büyükkılıç’ın bürokratlarıyla yapmış olduğu değerlendirmelerin ardından Şehir Hastanesi’ne alternatif bir giriş yolu yapılmasına karar verildi ve kısa süre içinde yolun yapılması çalışmalarına başlandı.
 
“SORUNLARI YERİNDE TESPİT EDİYOR VE GİDERİYORUZ”
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, şehrin her bölgesindeki yaşanabilecek sorunları yerinde tespit ederek kısa sürede giderme yönünde çalıştıklarını söyledi. Şehir Hastanesi’nin girişinde yaşanan yoğunluğun önlenmesi için bir ay önce hastane yönetimi ile değerlendirmeler yaptıklarını ifade eden Başkan Büyükkılıç, “Yapmış olduğumuz incelemeler ve değerlendirmelerin ardından hastanemize alternatif giriş ve bu girişe bağlı yol yapılması gerektiğini gördük. Çalışmalara bir an önce başlayarak yolu tamamlama aşamasına geldik” dedi.
 
KATLI KAVŞAK ÇALIŞMALARI HIZLA DEVAM EDİYOR
 
Şehir Hastanesi önüne yapılan katlı kavşak çalışmaları hakkında da bilgi veren Başkan Memduh Büyükkılıç, “Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı ile Bekir Yıldız Bulvarı’nın kesiştiği kavşakta köprü yapım işimiz devam ediyor. Bununla birlikte bölgede farklı çalışmalar yaptık. Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı üzerinde yapılması planlanan raylı sistem hattı ve araç yolu için Sarımsaklı Taşkın Kanalı üzerinde bulunan köprüyü genişleterek, 30 metre olan yolu 50 metreye çıkardık ve bu yolu tamamlamak suretiyle trafiğe açtık. Ayrıca üst geçit köprüsü toprakarme altından Şehir Hastanesi ve Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Hastanesi arasında 12 metre açıklığında, 30 metre uzunluğunda bir alt geçit yapıldı. Aynı iş kapsamında Sarımsaklı Taşkın Kanalı üzerinde 10 metre açıklığında 45 metre uzunluğunda menfez yapılarak yonca yaprağının zemini oluşturuldu. Üçlü yonca olarak projelendirdiğimiz, 350 metre uzunluğunda 35 metre genişliğinde olan üst geçit köprüsünden Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı ve Bekir Yıldız Bulvarı’na bağlantı yolları, yaya ve oto korkuluk imalatları tamamlandı. Katlı kavşak çalışmalarını en kısa sürede tamamlayarak halkımızın hizmetine sunacağız” diye konuştu. 
 
YAZ  BİLİM KAMPI BAŞLIYOR
 
Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve TÜBİTAK iş birliği ile geleceğin bilim insanlarını yetiştirmek ve bilimi çocuklara sevdirmek hedefiyle şehrimize kazandırılan Kayseri Bilim Merkezi, çocuklara bilimle iç içe nitelikli zaman geçirebilecekleri keyifli bir tatil vaat ediyor. Kayseri Bilim Merkezi, yeteneklerini keşfetmek isteyen öğrencileri bilim kamplarına davet ediyor.
 
Kayseri Bilim Merkezi’nin yaz bilim kampları ve tematik bilim kampları Temmuz ayında başlayacak. Kamplara alınacak sınırlı sayıdaki öğrenci için kayıtlar başladı. İki gün boyunca 10.00-16.00 saatleri arasında Kayseri Bilim Merkezinde gerçekleştirilecek olan yaz bilim kamplarında katılımcılar bilimin eğlenceli hali ile tanışacak, dokunarak ve uygulayarak öğrendiklerini pratiğe dökme fırsatı bulacak.
 
Kayseri Bilim Merkezi tarafından 9-12 yaş grubu için açılacak yaz bilim kamplarının yanı sıra farklı yaş gruplarına hitap eden doğa, robotik ve astronomi alanlarında tematik bilim kampları da düzenlenecek.
 
ERCİYES, BİSİKLETİN DE MERKEZİ OLACAK
 
Bisiklet sporu ve turizminin Erciyes’te daha da yaygınlaşması için Kayseri Büyükşehir Belediyesi Erciyes A.Ş. tarafından önemli bir seminer düzenlendi. Erciyes Turizm ve Spor Semineri’nde bisikletin Erciyes’e sağlayacağı katkılar vurgulandı.
 
Erciyes Turizm ve Spor Semineri’nin açılışında konuşan Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Cahid Cıngı, Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımları ile dünya standartlarının üzerinde bir kış turizm merkezi haline gelen Erciyes’te yazın yapılacak olan faaliyetlerde bisikletin önemli bir yer teşkil ettiğini belirtti. Bisiklet sporu için Erciyes’te güzel bir alt yapı oluşturduklarını ifade eden Cıngı, “Geçen hafta sonu downhill branşında Türkiye tarihinde ilk kez Avrupa Kupası yaparak Erciyes’in kalitesini ve parkurlarını dünyanın en yetkin kurumları nezdinde de tescil ettirmiş olduk. Bisiklet turizminin Erciyes’in ayrılmaz bir parçası olması için çalışıyoruz” dedi.
 
Seminerde, Enerji Verimliliği ve Çevre Koruma Derneği (ENVERÇEVKO) Başkanı Feridun Ekmekçi ve ENVERÇEVKO Proje Koordinatörü Ayçin Kantoğlu da bisikletin ulaşım ve turizm odaklı kullanımı konularında bilgiler verdiler. Seminere dünyayı bisikleti ile dolaşan Miroda Otto da katılarak bisikletli yaşamla ilgili tecrübelerini paylaştı.
 
Seminere katılan Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş. Genel Müdürü Feyzullah Gündoğdu da Kayseri’de ulaşıma entegre edilen bisiklet paylaşım sistemi KAYBİS’le ilgili bilgiler verdi ve hedeflerle ilgili açıklamalarda bulundu. Kayseri’de 2010 yılından bu yana bisiklet sisteminin ulaşım sisteminin bir parçası olarak kullanıldığını dile getiren Gündoğdu, “KAYBİS, 2010 yılından bu yana gelişerek büyüyor. Şu an 52 istasyonumuz var. Açıldığında 1500 kullanıcı iken, 47 bin kullanıcıya çıktık. Bisikletlerimiz, geçen yıl 1 milyon 300 bin km yol yaptı. Bu sene 2,5 milyon km’nin üzerine çıkmayı planlıyoruz. Bisikletlerimiz günlük ortalama 86 dakika kullanılır hale geldi. Bu sene 100 dakikaların üzerine çıkacağımızı düşünüyoruz. Avrupa’da genel kabul görmüş kriterlere göre bisiklet sisteminin günlük yedi defa kullanılması o sistemin başarılı olduğunu gösteriyor. Kayseri’de 6,5 ile buna çok yakınız” dedi. Feyzullah Gündoğdu, yeni başlattıkları “Park et-Bisiklet” sistemi ile ilgili de açıklamada bulunarak Büyükşehir Belediyesi’ne ait otoparklara aracını park edenlerin bisikletle şehrin diğer bölgelerine gidebildiklerini kaydetti. BÜLTEN