TURİZMDE YENİLİKLER GELİYOR

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Vali Şehmus Günaydın ile birlikte Ankara'ya giderek bir dizi ziyaretlerde bulundu. Yapılan ziyaret ve temaslarda özellikle sağlık turizmi ve Soğanlı Bölgesi'nde yapılması düşünülen balon turlarıyla ilgili önemli sonuçlar alındı.

TURİZMDE YENİLİKLER GELİYOR

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Vali Şehmus Günaydın ile birlikte ilk ziyaretini Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan'a yaptı. Görüşmede AK Parti Kayseri Milletvekilleri Taner Yıldız ile Hülya Nergis de yer aldı. Bakan Turhan ile yapılan görüşmede, Erkiler Havalimanına yapılacak olan yeni binalar ve Belsin-Şehir Hastanesi Raylı Sistem Hattı başta olmak üzere Kayseri’nin ulaşımla ilgili projeleri ele alındı.
 
BALON TURLARI İÇİN ÖNEMLİ GÖRÜŞME
 
Başkan Büyükkılıç, Vali Günaydın ile birlikte Sivil Havacılık Genel Müdürü Bahri Kesici ile de bir görüşme yaptı. Görüşmede Yeşilhisar-Soğanlı bölgesinde başlatılması planlanan balon turları ele alındı. Kayseri’deki turizmi çeşitlendirmek adına yapılması planlanan bu önemli çalışma ile ilgili Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nden onay alındı.
 
SAĞLIK TURİZMİNE ÖZEL ÖNEM
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç,Kayseri için özellikle üzerinde durduğu sağlık turizmine ilişkin de Ankara’da temaslarda bulundu. Başkan Büyükkılıç, konuyla ilgili Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Muhammed Güven ve Sağlık Bakanlığı Uluslararası Sağlık Hizmetleri A.Ş. (USHAŞ) Genel Müdürü Mehmet Ali Kılıçkaya ile bir görüşme yaptı. Görüşmelerde sağlık turizmini geliştirmek için yapılacak olan çalışmalar ele alındı.
 
Ankara’da çok verimli görüşmeler gerçekleştirdiklerini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri’nin tüm projelerini yakından takip ettiklerini söyledi. Yaptıkları görüşmelerde  Kayseri’de turizm çeşitliğinin sağlanması açısından önemli mesafeler aldıklarını dile getiren Başkan Büyükkılıç, “İnşallah Kayseri’miz sağlık turizminde yapacağımız çalışmalarla çok ileri bir noktaya gelecek. Ayrıca Soğanlı Bölgemize de balon turizmini kazandıracağız” dedi. 
 
“HER İŞİ VE HERKESİ ÖNEMSEMELİYİZ”
 
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısına katıldı. Başkan Büyükkılıç, yanlış bir kararın vereceği hasarın vicdanen izah edilemeyeceğini vurgulayarak, her işin ve herkesin önemsenmesi gerektiğini kaydetti.
 
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Darendelioğlu başkanlığında yapılan ve Büyükşehir Belediye Başkanlarının pek katılmadığı UKOME Toplantısına sürpriz bir şekilde Başkan Memduh Büyükkılıç da katıldı. Toplantının başında alınacak kararların şehrimize hayırlı olması temennisinde bulunan Başkan Büyükkılıç, “Amacımız şehrin trafik düzenini daha iyi hale getirmek ve insanların konforunu artırmak. Alınacak bazı kararlar, alışkanlıklarını sürdürmek isteyen vatandaşlarımızın hoşuna gitmeyebilir; ancak burada ortak aklın ürünü bir çalışma yapılıyor. İstişare eden pişman olmaz. İstişare edilerek alınan kararlar isabetli ve sağlıklı olacaktır” dedi.
 
Konuşmasında hiçbir işin angarya olarak görülmemesi gerektiğini vurgulayan Başkan Memduh Büyükkılıç, yanlış bir karardan dolayı oluşabilecek hasarın vicdanen izah edilemeyeceğini belirtti. Her işin önemli olduğunu ifade eden Başkan Büyükkılıç, “O açıdan herkes konusunu sahiplensin ve önemsesin. Her işi ve herkesi önemsemeliyiz. Bu anlamda yapacağınız çalışmaları çok değerli buluyor ve UKOME üyelerimize kolaylıklar diliyorum” diye konuştu. 
 
BAŞKAN’IN BİR GÜNÜ
 
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, yüksek tempo ile çalışmaya devam ediyor. Başkan Büyükkılıç, 14 Mayıs Salı gününü Kayseri ve Ankara’da pek çok programa katılarak geçirdi.
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 14 Mayıs Salı günkü programlarına Kayseri’de başladı. Büyükşehir Belediye Meclisi’nde bir programa katılan Başkan Büyükkılıç, daha sonra Ankara’ya hareket etti. Ankara’da Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ın yanı sıra Sivil Havacılık Genel Müdürü, Sağlık Bakan Yardımcısı ve Uluslararası Sağlık Hizmetleri A.Ş. Genel Müdürü ile görüşmeler yaptı.
 
Başkan Büyükkılıç, Ankara’daki temaslarının ardından Kayseri’ye yola çıktı ve iftara yetişerek Kayseri ve Civarı Elektrik Şirketi’nin iftarına katıldı. İftar sonrası Eskişehir Bağları’na geçen Başkan Büyükkılıç, Osmanlı Mahallesi’ndeki vatandaşlarla bir araya geldi ve teravih namazını burada kıldı. Başkan Büyükkılıç teravih namazı sonrası ise Talas’a geçerek Ramazan etkinliklerine katıldı.
 
DURSUN ALİ ERZİNCANLI’YI İZLEDİ
 
Büyükşehir Belediyesi Başkanı Memduh Büyükkılıç, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’la birlikte Talas Belediyesi Spor Salonu’nda gerçekleştirilen Ramazan etkinliklerine iştirak etti. Talas halkının büyük ilgi gösterdiği etkinliklerde Dursun Ali Erzincanlı sahne aldı. Erzincanlı, tasavvuf şiirleriyle gönülleri mest etti. Programında 15 Temmuz  Şehitleri için yazdığı şiiri gözyaşları içinde okuyan Erzincanlı, duygu dolu anlar yaşanmasına neden oldu.
 
Program sonrası Dursun Ali Erzincanlı’ya bu güzel program için teşekkür eden Başkan Memduh Büyükkılıç, “Bu güzel Ramazan gecesinde duygulu anlar yaşadık. Cenab-ı Allah şehitlerimize rahmet eylesin. Birliğimizi, beraberliğimizi, huzurumuzu bozdurmasın” diye konuştu. Başkan Büyükkılıç, Talas’ta böylesi güzel etkinlikler düzenlediği için Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’a da teşekkür etti. BÜLTEN