Tabletinde by lock çıkan kadına 7.5 yıl hapis

Kayseri'de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tabletinde örgütün gizli iletişim ağı by lock programı çıktığı gerekçesiyle tutuksuz yargılanan kadın sanığa mahkemece 7 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Tabletinde by lock çıkan kadına 7.5 yıl hapis

Kayseri 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuksuz sanık kadın S.A. ve avukatı hazır bulundu. 
 
Kendisine ait tabletinde örgütün gizli iletişim programı by lock çıktığı, örgütün bankasında hesap açtırarak para yatırdığı iddiaları ile tutuksuz yargılanan kadın S.A., “Ağabeyim N.A. Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanıyor. Kendisi yargılandığı mahkemede birlikte kaldığımız dönemde tableti, telefonu kullandığını söyledi. Ben suçsuzu, beraatımı istiyorum. By lock programını ağabeyim kullandı” diye konuştu. 
 
Mahkeme heyeti tutuksuz sanık S.A.’ya ‘silahlı terör örgütü üyesi olma’ suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Mahkeme, hükmün infazının başlanılacağı zamana kadar sanığın yurt dışı yasağının devamına hükmetti. 
 
KBB doktoru beraat etti 
 
Öte yandan aynı mahkemede farklı FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuksuz yargılanan kulak burun boğaz uzmanı doktor tutuksuz sanık Ş.G. ise üzerine atılı ‘silahlı terör örgütü üyesi olma’ suçundan delil yetersizliğinden beraatını talep etti. 
 
4 eski astsubaya FETÖ’den hapis cezaları 
 
Kayseri’de Fetullahçı Terör Örgütü’nün sohbet toplantılarına katıldıkları iddiasıyla yargılana
n 3’ü tutuklu 4 eski astsubay sanığa ayrı ayrı 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi. 
Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde tek tek farklı dosyalarda görülen davalarda tutuklu sanıklar A.D., İ.Ç. ve S.G. ile tutuksuz sanık E.C. ve avukatları hazır bulundu. 
 
Tüm sanıklar Fetullahçı Terör Örgütü’nün sohbet toplantılarına katıldıkları, mahrem imamları tarafından toplantılara katılmak için arandıkları iddialarını kabul etmeyerek beraatlarını istediler. 
 
Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu tutuklu sanık açıkta astsubaylar A.D., S.G. ve ihraç astsubay İ.Ç. ile tutuksuz ihraç astsubay E.C.’ye ‘silahlı terör örgütü üyesi olma’ suçundan ayrı ayrı 6 yıl 3 ay hapis cezası ile cezalandırılmalarına karar verdi. Mahkeme heyeti, 3 tutuklu sanığın infaz kesinleşinceye kadar tahliyesine hükmetti.
 
İtirafçı astsubay: “Örgüt, sevdiğim kız ile evlenmemi istemedi, soğudum” 
 
Kayseri’de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında tutuksuz yargılanan ve itirafçı olan ihraç astsubaya 2 yıl 1 ay hapis cezası verildi. Sanık, “Görüştüğüm kız arkadaşım ile evleneceğimi söylediğim zaman örgüt ağabeyleri karşı çıktı. O zaman bu yapıdan soğudum” dedi. 
 
Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuksuz sanık A.H. ile avukatı hazır bulundu. 
 
İtirafçı olan ve etkin pişmanlıkta bulunan tutuksuz sanık ihraç astsubay A.H., mahkemede yaptığı savunmasında “2009’da üniversite zamanımda bu yapı ile tanıştım, evlerinde kaldım. Astsubay olduktan sonra da yapı ile görüşmelerimi sürdürdüm. Görüştüğüm kız arkadaşım ile evleneceğimi söylediğim zaman örgüt ağabeyleri karşı çıktı. O zaman bu yapıdan soğudum. Yine de ben 2012’de sevdiğim ve görüştüğüm kız arkadaşım ile evlendim. 17/25 Aralık olayları sonrası ise bu örgütten tamamen bağımı kopardım” diye konuştu.
 
Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu tutuksuz sanık A.H.’ye ‘silahlı terör örgütü üyesi olma’ suçundan etkin pişmanlık hükümlerince 2 yıl 1 ay hapis cezası verdi. HABER: İHA