Suriyelilere hizmet verilecek Göçmen Sağlığı Merkezi açıldı

KAYSERİ'de, Sağlık Bakanlığı'nın Avrupa Birliği (AB) projesi kapsamında yaptırılan Göçmen Sağlığı Merkezi törenle hizmete açıldı. Suriye uyruklu doktor ile hemşirelerin çalıştığı sağlık merkezinde, 71 bin 98 Suriyeliye hizmet verilecek.

Suriyelilere hizmet verilecek Göçmen Sağlığı Merkezi açıldı

Suriyelilere verilen sağlık hizmetinin takibi ve koordinasyonu için Sağlık Bakanlığı'nın AB projesi kapsamında Kayseri'de, Göçmen Sağlığı Merkezi açıldı. Hunat Mahallesi'ndeki sağlık merkezi Vali Süleyman Kamçı'nın katıldığı törenle hizmete alındı. Sağlık merkezinde Suriyeli 12 doktor ile hemşirenin görev aldığı belirtildi. İl Sağlık Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ali Ramazan Benli, "Ülkemizde yaklaşık 3,5 milyon, şehrimizde ise 71 bin 98 Suriyeli yaşamaktadır. Avrupa Birliği projesi kapsamında 'sıhhat projesi' gerçekleştirildi. Hazırlanan projenin amacı, Suriyelilere verilecek sağlık hizmetlerinin geliştirilmesidir. Kurulan Göçmen Sağlığı Merkezi'nde 1'inci basamak sağlık hizmetlerinin verilmesi amaçlanmıştır. İl genelinde 3 Göçmen Sağlığı Merkezi planlanmıştır" dedi.
 
Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Daire Başkanı Kanuni Keklik ise "Suriyeliler ülkemizde geldikten sonra 35 milyon Suriyeliye poliklinik hizmeti verildi. Bu hastalarından 1,5 milyon insan hastanede tedavi altına alındı. 1.3 milyon Suriyeli ise ameliyat edildi. Toplam 325 bin doğum gerçekleştirildi" diye konuştu. HABER-FOTO: DHA